Woensdag 14 augustus is er een struintocht voor kinderen.
Woensdag 14 augustus is er een struintocht voor kinderen. (Foto: Marjolein den Hartog)

Struintocht voor kinderen in het Munnikenland

Op zoek naar een leuk uitje in de zomervakantie? Ga dan mee struinen in het Munnikenland. Buiten de paden in het ruige Munnikenland rond Slot Loevestein kom je de meest onverwachte dingen tegen.

De gidsen van Staatsbosbeheer laten de kinderen beleven hoe leuk het is langs de rivier. Ze mogen speuren naar dierensporen, veertjes, stenen en schelpen zoeken of kleine bloemetjes en beestjes bekijken door een loepje. Ook kunnen ze in bomen klimmen, stampen door het water of de grote grazers (konikpaarden en rode geuzen) bespieden.

Informatie
Staatsbosbeheer houdt deze struintocht voor kinderen (vanaf 4) jaar op woensdag 14 augustus. De struintocht begint om 14.00 uur en duurt ongeveer twee uur. De struintocht start in de vesting van Slot Loevestein. Deelname kost 3 euro voor kinderen en 5 euro voor volwassenen. Betalen doe je bij de kassa van Slot Loevestein.

Trek kleding aan die vies mag worden en vergeet ook de laarzen niet. Honden mogen mee, maar alleen als ze zijn aangelijnd en goed luisteren. Het terrein is niet geschikt voor kinderwagens.

Aanmelden is niet nodig. Meer informatie en nog meer geplande struintochten zijn te vinden op www.staatsbosbeheer.nl/expeditieloevestein.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden