Na decennia geeft De Karel op 14 september weer een concert in de muziektent.
Na decennia geeft De Karel op 14 september weer een concert in de muziektent. (Foto: Gemeente Zaltbommel/Gerrit Groeneveld)

Na decennia treedt Harmonie-kapel 'De Karel' op in muziektent

De Zaltbommelse stadswallen en het park zijn een rijksmonument. Op zaterdag 14 september zijn zij het middelpunt van Open Monumentendag in de gemeente. Onder andere de terugkeer van harmoniekapel Generaal Karel van der Heijden (bekend als 'De Karel') in de muziektent staat op het programma. Meer over De Karel en andere opmerkelijke en bijzondere verhalen staan in een bewaarboekje, dat speciaal ter gelegenheid van deze dag wordt uitgegeven.

Zaltbommel - Decennia terug gaf De Karel jaarlijks één of twee concerten in de muziektent. De stad liep uit voor dit evenement. Het optreden op 14 september is mogelijk het begin van een nieuwe traditie. In het bewaarboekje dat de gemeente voor Open Monumentendag op de Stadswallen maakte, staat onder meer een interview met Hemmy van Eck. Van Eck, al ruim 70 jaar lid van De Karel, vertelt hoe fijn hij het vindt dat De Karel weer optreedt in de muziektent.

Speciale uitgave
De uitgave is gratis verkrijgbaar bij TRIP op de Markt, het Stadskasteel, De Poorterij, het gemeentekantoor, de Sint Maartenskerk, en bij nog veel meer locaties in de Zaltbommelse binnenstad en bij andere monumenten in de Bommelerwaard.

Programma 14 september
Op de achterkant van de uitgave staat het uitgebreide programma van de dag. Er is die dag veel te zien en vooral te horen op de Stadswallen. Met name de Kindertuin (Beerebolwerk) en de muziektent (Lagesingel Bolwerk) vormen letterlijk het toneel voor de activiteiten. Naast muziek is er een verhalenverteller, een fotograaf, wandelingen door TRIP, een fotograaf en een ijskar in het park.

Wethouder Gijs van Leeuwen roept inwoners op om er op uit te trekken op Open Monumentendag: "De gemeente Zaltbommel heeft honderden monumenten binnen haar grenzen. Veel historische woningen, maar ook bedrijfspanden en waardevolle natuur."

De gemeente hoopt dat de komende jaren tijdens deze dag meer monumenten opengesteld worden om op die manier belangstellenden kennis te laten maken.

Meer berichten