Pand 9 viert woensdag het vijfjarig jubileum. Er is die dag van alles te doen, zoals een rondleiding, een tekenwedstrijd en er wordt een kunstwerk gemaakt.
Pand 9 viert woensdag het vijfjarig jubileum. Er is die dag van alles te doen, zoals een rondleiding, een tekenwedstrijd en er wordt een kunstwerk gemaakt.

Pand 9 viert eerste lustrum met een feestelijke dag

Dit jaar bestaat verzamelgebouw Pand 9 vijf jaar. Om dit jubileum te vieren, houdt Pand 9 op woensdag 11 september een feestelijke dag met verschillende activiteiten. Iedereen, jong en oud, die op een andere manier wil kennismaken met Pand 9, dit bijzondere gebouw een warm hart toedraagt, en/of deelnemers, vrijwilligers en huurders wil ontmoeten, is die dag van harte welkom.

Zaltbommel - Op 13 april bestond Pand 9 (voorheen de 'oude' LTS de Waard) aan de Heemstraweg West 9 in Zaltbommel officieel vijf jaar. Het gebouw is in relatief korte tijd uitgegroeid tot een gezellig, druk bevolkt gebouw waarin verschillende maatschappelijke, culturele, sociale, ondernemende mensen, instellingen en organisaties zich op de kaart hebben gezet.

Verzamelgebouw
In de korte voorgeschiedenis van Pand 9, besloot een aantal kunstenaars om iets zinvols te doen met een leegstaand gebouw. Uitgaande van dat initiatief zou Pand 9 officieus al 6,5 jaar in gebruik zijn genomen. Coen Dalhuijzen heeft zich met een aantal kunstenaars ingezet om van Pand 9 een verzamelgebouw te maken. Samen met Stichting Saltboemel, gemeente Zaltbommel en Stichting Woonlinie is er een gebouw ontstaan wat volop in ontwikkeling is.

Diensten
In de afgelopen vijf jaar heeft Pand 9 zich geprofessionaliseerd en wordt iedere dag geactualiseerd. Het heeft steeds meer bekendheid gekregen door toedoen van Kringloopwinkel Spullewaard, Evangelische Gemeente Bommelerwaard, de voedselbank, Buurtteam, BuurtZorg, Buurtzorg Jong en Buurtouders Al Amal, Carnavalsvereniging de Wallepikkers, Harmoniekapel de Karel, Welzijnswerk Bommelerwaard, Humanitas, Vluchtelingenwerk, Boekbinderij Liberarius, Dagbesteding Prezzent en Parasol, de Was en Strijk Studio, twee interieur designers en Linc naar Zorg.

Activiteiten
Daarnaast zijn er ook nog terugkerende activiteiten zoals één keer per maand samen soep eten door Buurtzorg, wekelijks koffie drinken bij de inloop van de kerk, en Repair café dat maandelijks aanwezig is in het Pand en de jaarlijkse Bommelse Kunstroute en Kunst, Kiezel en Klei. Ook Human Omroep heeft, na een zoektocht door Nederland, Pand 9 verkozen om daar een filmreportage te maken (in november 2018).

Feestelijke dag
Door de diversiteit aan smaken binnen het gebouw is het een lust om een rondleiding te maken en te ervaren wat er allemaal te zien is. Robotbouw, 3D-printen en kinetische objecten van Jos en Heidi, keramiek van Ellen en Anne- Marie, vouwkunst van Annita, schilderkunst van Peter, Paul en Sonja, tekenkunst van Leontien en Peter, papiercollages van Jos, natuurcomposities van Marti en foto's van Willem-Jan, textiele werkvormen van Rinske, absurdistisch werk van Anneliek, en design objecten van beide Renate's. De kunstenaars verzorgen cursussen, workshops, lessen voor scholen of specifieke doelgroepen. Met een prachtige tuin van Prezzent, waarvan de verse groenten, bloemen en cadeautjes verkocht worden in het Prezzentje, is daarmee een kleurrijk geheel bijgekomen.

Op woensdag 11 september is iedereen tot 15.30 uur van harte welkom om Pand 9 te bezoeken en deel te nemen aan de feestelijke activiteiten. Naast een kopje koffie met wat lekkers, een hapje en een drankje, worden gedurende de dag een aantal activiteiten aangeboden waar deelnemers, bezoekers, vrijwilligers en huurders elkaar kunnen ontmoeten. Er is een tekenwedstrijd, er wordt gezamenlijk een kunstwerk gebouwd en er worden rondleidingen gegeven.

Meer informatie over Pand 9 en de dag vind je op www.pand9zaltbommel.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden