Na vijftig jaar overheidsdienst neemt Bea Flierman afscheid


Een halve eeuw lang hielp Bea Flierman inwoners van Zaltbommel onder andere bij de aanvraag van rijbewijs, paspoort en huwelijk.
Een halve eeuw lang hielp Bea Flierman inwoners van Zaltbommel onder andere bij de aanvraag van rijbewijs, paspoort en huwelijk.

Na vijftig jaar overheidsdienst neemt Bea Flierman afscheid

Bij burgemeester Wilmink ging ze met een vol dienblad koffie onderuit in de vergaderruimte. Burgemeester Palm reed ze zelfs de sloot in. Nee, saai heeft Bea Flierman (66) het nooit gehad tijdens haar vijftig dienstjaren bij de overheid. Negenenveertig daarvan bracht ze door bij Burgerzaken van de gemeente Zaltbommel. Maandag nam ze afscheid in het Stadhuis. Daar waar het allemaal is begonnen.

door Loeki Bruinink

Zaltbommel - Peter Rehwinkel is de tiende burgemeester die Bea Flierman meemaakt. Hij neemt deze maand na tweeënhalf jaar afscheid van de gemeente Zaltbommel. Zij doet dat na een halve eeuw. Haar lijntjes met de tien burgervaders bleven altijd kort, ondanks de groei van de organisatie. Toen ze als telefoniste en typiste startte bij de afdeling Algemene Zaken op het Stadhuis aan de Markt, zorgden ze met zes man dat alles reilde en zeilde binnen het gemeentehuis. Nu is 'haar' team Burgerzaken een van de acht onderdelen van de afdeling Publiekszaken.

Ze volgde in al die jaren diverse trainingen aan de Bestuursacademie en groeide met de gemeentelijke organisatie mee. Maar volgens eigen zeggen is en blijft ze een digibeet. "Bij de afdeling ICT krijgen ze het gebrek van mij." Hoewel haar onhandigheid – "ik hoef maar naar een apparaat te kijken of het is al stuk" – voor veel memorabele situaties zorgde, compenseerde ze die ruimschoots met haar kennis. Die kennis heeft ze met liefde overgedragen aan haar jongere collega's.
De collega's, de mensen aan de balie, de reuring: ze zal het missen. Wel blijft ze als trouwambtenaar actief voor de gemeenten Zaltbommel en Maasdriel. En in samenwerking met de monumentencommissie gaat ze de informatieaanvragen en rondleidingen over de Stadswallen coördineren. Dat haar woning grenst aan dit Rijksmonument, komt goed uit.

Ook haar vrijwilligerswerk voor de protestantse kerkgemeenschap Rossum-Hurwenen-Heerewaarden blijft ze na haar pensioen voortzetten. Andere activiteiten houdt ze voorlopig af. "Eerst moet ik met mijn man, zoon, schoondochter en hond een nieuw ritme vinden."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden