Voor de 9e keer organiseren samenwerkende Protestantse kerken & Katholiek Bommelerwaard in de regio een Nacht Zonder Dak. Deze keer voor het eerst in Well. Deze foto is vorig jaar gemaakt in Kerkdriel.
Voor de 9e keer organiseren samenwerkende Protestantse kerken & Katholiek Bommelerwaard in de regio een Nacht Zonder Dak. Deze keer voor het eerst in Well. Deze foto is vorig jaar gemaakt in Kerkdriel.

Eén nacht 'slapen' in een krotje voor straatjongeren: echt Well!

Op zaterdag 7 september wordt het terrein rondom de hervormde kerk in het centrum van Well omgetoverd tot een krottenwijk. In het kader van 'Nacht Zonder Dak' brengen jongeren in zelfgebouwde hutten de nacht door. Met deze actie halen ze geld op voor straatjongeren die altijd zo hun nacht moeten doorbrengen. Dit jaar staan de straatjongeren in Mumbai centraal.

Well - Jongeren uit de hele regio van 12 jaar en ouder zijn van harte uitgenodigd om mee te doen en te blijven overnachten. Kids van 8 tot en met 11 zijn welkom voor het dagprogramma op zaterdag, dat duurt tot ongeveer 20.00 uur. Er staat hen allen een afwisselend programma te wachten die start op zaterdagmiddag 7 september om 13.00 uur bij de hervormde kerk aan de Dorpstraat 7 in Well. Ter afsluiting wonen de deelnemers de kerkdienst bij op zondagmorgen 8 september en vragen aandacht voor de projecten waar Nacht Zonder Dak om draait. Ze zijn dan inmiddels een ervaring als dakloze rijker.

Op heel veel locaties in Nederland wordt een Nacht Zonder Dak georganiseerd. De actie is landelijk een groot succes. Zo staat de teller van het aantal acties landelijk op 853. Er is de afgelopen jaren al 2.163.051,23 euro opgehaald en er deden ruim 22.000 jongeren mee. In 2011 haalde de Regionale Jeugdraad Bommelerwaard (RJB) dit evenement naar deze regio. De 'krottenwijk' stond die allereerste keer in Heerewaarden en rouleert sindsdien over Zaltbommel, Rossum, Heerewaarden en Kerkdriel. Ook Katholiek Bommelerwaard is sinds enkele jaren actief bij Nacht Zonder Dak betrokken en nu zijn ze voor het eerst te gast bij de kerk van Well.

Dit jaar wordt met name de situatie van jongeren in India onder de aandacht van de deelnemers gebracht. Zo staat in de Indiase hoofdstad Mumbai het duurste woonhuis ter wereld. Tegelijkertijd woont de helft van de inwoners van Mumbai in getto's aan de rand van de stad en slapen complete families, inclusief baby's, op straat. Een groter contrast tussen arm en rijk is bijna niet voor te stellen.

Deze Nacht Zonder Dak belooft veel afwisseling met een krav maga demonstratie en een creatieve pimp je outfit-workshop. Natuurlijk bouw je aan je eigen onderkomen voor de nacht en steun je met jouw deelname een goed doel.

Meer berichten