De verwachting is dat het waterplein in oktober klaar is.
De verwachting is dat het waterplein in oktober klaar is.

Waterplein in De Waluwe krijgt vorm

Het Waterplein in De Waluwe krijgt nu ook boven de grond vorm. Op het Waterplein kan het grootste gedeelte van de tijd gevoetbald en gesport worden. Maar het opvallendste is alleen zichtbaar bij hevige regenval. Dan loopt het Waterplein onder water en kan het zo'n 1000 m3 regen opslaan. In oktober wordt het geopend.

Zaltbommel - Bovenop het waterplein is veel ruimte voor sport en spel. Op het waterplein komen een pannaveldje, een voetbalveld en de JOP (Jongeren ontmoetingsplaats). Het pannaveldje en de JOP worden van andere locaties in De Waluwe verplaatst naar het waterplein. Ook komt er een free-running parcours op het plein.

Het waterplein is in feite een betonnen verdiepte bak van 1000m2. Aan het waterplein zit een buizenstelsel. Dat buizenstelsel vangt alle overtollige regen op. Daarna vult pas het waterplein zich met water. De verwachting is dat er een keer per jaar een klein laagje water (circa 10 cm) in de bak komt te staan, één keer per 10 jaar de bak half vol staat en één keer per 50 jaar de bak vol is.

Er is in februari gestart met de aanleg. De verwachting is dat het waterplein in oktober klaar is. Het Waterplein wordt dan geopend met een middag vol activiteiten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden