Proeflokaal wordt op 13 en 14 september gehouden in de St. Maartenskerk.
Proeflokaal wordt op 13 en 14 september gehouden in de St. Maartenskerk. (Foto: Lya Cattel)

ProefLOKAAL op vrijdag 13 en zaterdag 14 september

ProefLOKAAL biedt liefhebbers op vrijdag 13 en zaterdag 14 september de gelegenheid, om te genieten van een heerlijk achtgangendiner in de St. Maartenskerk in Zaltbommel.

Zaltbommel - In de St. Maartenskerk worden voor het festival acht 'pop-up' keukens geplaatst waar de chefs en hun keukenteams de gerechten ter plaatse bereiden en serveren als amuses. Zo kunnen ze ook direct vertellen over de herkomst van de ingrediënten die vers uit onze achtertuin, de Bommelerwaard komen. ProefLOKAAL wil zo de Bommelerwaard op de (menu)kaart zetten. Naast heerlijke amuses, worden tijdens het festival ook op de gerechten afgestemde wijnen geschonken en serveert Bommelaarbier als lokale brouwer een lekker biertje.

Vrijdag staat een Amusediner op het programma. Zaterdag 14 september staat in het teken van het Cultuurdiner, want dan is ook de feestelijke afsluiting van het CultuurFestival Bommelerwaard. Gasten kunnen op beide avonden rekenen op tongstrelende gerechtjes, proeverijen, mooie wijnen en bieren en een heerlijk kopje koffie. De restaurants die tijdens het Festival acte de presence geven zijn De Fuik, La Folie, Flicka, Bistro In Petto, Salt, Bommels Bakhuys, La Provence en Dukdalf.

Voor de diners zijn losse kaarten te koop. Daarnaast zijn voor beide avonden tegen een beperkte meerprijs een aantal exclusieve netwerktafels en vriendentafels beschikbaar.

Meer informatie over het ProefLOKAAL Festival is te vinden op de website www.proeflokaalbommelerwaard.nl. Op de site kunnen tot 11 september kaarten worden besteld en reserveringen worden gedaan voor de netwerktafels en vriendentafels.

Samenwerking stimuleren
Het idee achter het ProefLOKAAL Festival is samenwerking te stimuleren tussen lokale producenten van alles wat groeit en bloeit in de Bommelerwaard en de chef-koks van toprestaurants uit de streek. Samen maken ze voor het festival culinaire gerechtjes die soms letterlijk geworteld zijn in de Bommelerwaard. Dat varieert van vlees, groenten en fruit tot verschillende kruiden, zuivelproducten. Het festival wordt voor de derde keer in de St. Maartenskerk gehouden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden