Foto: Foto:

Een echte Bommelaar: Familiebedrijf

... is Hans Schouten in hart en nieren. Woont ook in hét echte Bommel, de Klomp.

Als hij niet aan het werk is bij afvalstoffenhandel Van Bruchem, waar hij al ruim 40 jaar werkzaam is als kraanmachinist, is hij steevast te vinden op een van de terrasjes van de plaatselijke cafés.

Daar drinkt hij dan één of twee pilsjes. Soms drie of vier. Maar als hij dorst heeft vijf of zes. Is het écht gezellig dan kunnen het er een paar meer zijn. En met Hans in de buurt is het vaak gezellig. Altijd lachen met Hans.

Bij Van Bruchem zijn ze zelfs zo gek op hem, dat een van de eigenaressen haar dochtertje Hansje heeft genoemd. Ik bedoel maar.

Nu ken ik Hans inmiddels al vele jaren. Maar toch kwam ik er deze week pas achter dat Hans tot een van de meest welgestelde families behoort die woonachtig zijn in ons stadje.

Deze week plaatste een zekere Marcel van Mourik een foto op Facebook van Hans. Op deze foto droeg Hans een t-shirt met zijn volledige naam. Hans Schouten-Nelissen.

Uit een reactie van Jan-Hein Schouten blijken de twee volle neven van elkaar te zijn.

En inderdaad, als je goed kijkt valt inderdaad de sprekende gelijkenis op. Het hadden ook broers kunnen zijn.

Het zou me niets verbazen als deze twee ooit samen een kroeg beginnen in hun stadje. Jan-Hein lekker op zijn eigen terrasje genietend van een koud pilsje. Hans neemt met zijn jarenlange ervaring de hele papierhandel voor zijn rekening.

Succes verzekerd.

Altijd mooi, een familiebedrijf.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden