De betonnen muur rondom het Waterplein krijgt een lekker kleurtje dankzij de leerlingen van de art-klas van het Cambium en ontwerper en graffiti artist Jeroen Vromans.
De betonnen muur rondom het Waterplein krijgt een lekker kleurtje dankzij de leerlingen van de art-klas van het Cambium en ontwerper en graffiti artist Jeroen Vromans.

Waterplein krijgt veel kleur!

Leerlingen van de art-klas van het Cambium hebben maandag samen met ontwerper en graffiti artist Jeroen Vromans de wand rondom het Waterplein met graffiti bewerkt. De betonnen muur van één meter hoog en 100 meter lang krijgt versierselen met het thema water.

Zaltbommel - De leerlingen ontwierpen ieder een deel van de graffiti die op de muur komt. Het thema dat centraal staat is water. Ontwerper Jeroen Vromans voegde alle ontwerpen samen tot één groot ontwerp. Aanstaande vrijdag brengt hij het hoofdstramien aan. De leerlingen gaan maandag hun eigen ontwerp 'inkleuren'. Het aanbrengen van de graffiti duurt in totaal ongeveer 1,5 week.

Bovenop het waterplein is veel ruimte voor sport en spel. Op het waterplein komen een pannaveldje, voetbalveld en de JOP. Ook komt er een free-running parcours op het plein.

Eens in de 100 jaar vol
Het waterplein is ervoor om regenwater uit de wijk De Waluwe op te vangen. Het is in feite een betonnen verdiepte bak van 1000m2. Aan het waterplein zit een buizenstelsel. Dat buizenstelsel vangt in eerste instantie alle overtollige regen op. Daarna vult het waterplein zich pas met water. De verwachting is dat er slechts eens in de tien jaar een klein laagje water (circa 10 cm) in de bak komt te staan en dat het waterplein hooguit eens in de 100 jaar vol met water staat.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden