Wethouder Gijs van Leeuwen (gemeente Zaltbommel), Frank Wigbers (locatiemanager BPD en Hein Stooker (directeur Trebbe).
Wethouder Gijs van Leeuwen (gemeente Zaltbommel), Frank Wigbers (locatiemanager BPD en Hein Stooker (directeur Trebbe).

Bouw tweede fase De Virieupark in Zaltbommel van start

De toekomstige bewoners van de tweede fase van De Virieupark in Zaltbommel hebben het officiële startsein gegeven voor de bouw van hun nieuwe woning. Dit deden zij door een tijdcapsule in de grond onder hun eigen woning in te graven. De bewoners ontvangen naar verwachting rond de zomer van 2020 de sleutel van hun nieuwe woning.

Zaltbommel - Wethouder Gijs van Leeuwen: "De Virieupark rondt met de tweede fase de ontwikkeling van een bekende voormalige bedrijfslocatie af. Het is een prachtige nieuwe plek waar verschillende woonwensen gerealiseerd konden worden. Een waardevolle toevoeging aan de rand van onze stadswallen!"

Frank Wigbers, gebiedsontwikkelaar BPD: "Bijna 100 jaar heeft de Van Voordengieterij op deze plek op duurzame wijze scheepsschroeven geproduceerd. Nu hebben wij het gebied getransformeerd naar een duurzaam woongebied. Fantastisch om hier een bijdrage aan te hebben mogen leveren."
Hein Stooker, directeur Trebbe: "Ik ben er trots op dat we in een relatief korte tijd een fantastische nieuwe leefomgeving toevoegen aan Zaltbommel. Een nieuwe wijk die goed aansluit op de omliggende omgeving en die een plek biedt aan verschillende doelgroepen. Ik ben ervan overtuigd dat de bewoners hier straks met heel veel plezier wonen."

In de oude vestingstad Zaltbommel op de plek waar vroeger de Van Voordengieterij voor scheepsschroeven stond, verrijzen woningen in het plan De Virieupark. De Virieupark omvat in totaal 103 woningen. Visser en Bouwman Architecten uit Den Bosch tekende voor het ontwerp van deze nieuwe wijk. De Virieupark zoekt aansluiting bij de omliggende omgeving. Dit betekent dat de architectuurstijl uit de 19e eeuw, Hollands eclecticisme (chaletstijl) is aangepast aan de huidige tijd. Dit uit zich in markante gevels, ambachtelijke details en erkers. Ook de openbare ruimte blijft in de stijl met de omgeving. Deze wordt gebaseerd op de ideeën van stadsarchitect F.W. de Virieu, aan wie deze nieuwe wijk zijn naam te danken heeft.

Trebbe nam samen met BPD de locatie in ontwikkeling in het tweede kwartaal van 2017. De 103 woningen worden in twee fases gerealiseerd. De bouw van de eerste fase startte in november vorig jaar en wordt eind dit jaar opgeleverd. Naar verwachting ontvangen de bewoners van fase 2 rond de zomer van 2020 de sleutel van hun nieuwe woning. De woningen zijn ontwikkeld en worden gebouwd volgens BasisWonen, het concept van Trebbe voor grondgebonden woningen.

Meer berichten