Willem Posthouwer, Toon van Tuijl, Joan Wassink en Peter van Osch zetten hun handtekening onder de deal.
Willem Posthouwer, Toon van Tuijl, Joan Wassink en Peter van Osch zetten hun handtekening onder de deal.

Samen werken aan de verduurzaming van glastuinbouw

De gemeente Zaltbommel, Veiling Zaltbommel en Rabobank Altena-Bommelerwaard slaan samen met de glastuinbouwsector de handen ineen voor de duurzaamheidsaanpak voor de glastuinbouw. Met deze deal onderstrepen de partijen dat zij samen inzetten op de verduurzaming van de regionale glastuinbouwsector. Afgelopen donderdag zetten vertegenwoordigers van de vier partijen hun handtekening onder de Deal voor Duurzaamheid.

Zaltbommel - Met de Deal voor Duurzaamheid tonen de partijen hun betrokkenheid en bereidheid om vanuit hun werkveld een bijdrage te leveren aan de verduurzaming van de sector. De gemeente, Rabobank en de Veiling Zaltbommel kunnen bijdragen aan de positieve ontwikkelingen van de sector door waar mogelijk ondersteuning te bieden en knelpunten weg te nemen. De gezamenlijke verantwoordelijkheid en betrokkenheid van alle betrokken partijen wordt hiermee onderstreept.

Namens de betrokken partijen zetten Willem Posthouwer (wethouder Duurzaamheid gemeente Zaltbommel), Toon van Tuijl (voorzitter Glastuinbouw Nederland voor regio Gelderland-West), Joan Wassink (directievoorzitter Rabobank Altena-Bommelerwaard) en Peter van Osch (directeur Veiling Zaltbommel en voorzitter Glastuinbouwpact Bommelerwaard en Neerijnen) hun handtekening onder de deal. Wethouder Posthouwer: "Met de ondertekening van de deal door het college onderstrepen we dat we samen aan de lat staan. Stap voor stap gaat de glastuinbouw minder aardgas gebruiken. Zo ondersteunen we de aanleg van een CO2 -netwerk en kijken we, met onder andere de glastuinbouw, samen naar de mogelijkheden voor duurzame warmte."

De glastuinbouwondernemers in de Bommelerwaard werken al een aantal jaren gericht aan de verduurzaming van de sector. Dit doen ze vanuit de visie Verantwoorde Tuinbouw van Glastuinbouw Nederland. Toon van Tuijl: "Mooi dat we met de ondertekening wederom bevestigen dat we samen onze schouders hier onder zetten. Samenwerking is nodig om onze doelen te realiseren."

Meer berichten