Een echte Bommelaar

... zal, wanneer hij vertelt in Zaltbommel te wonen, in de toekomst geregeld te horen krijgen: "Oh, van de Uiterwaardencross?"

Want ik ben ervan overtuigd dat dit evenement ons stadje net zo bekend gaat maken als de brug en de toren.

Ik heb afgelopen zaterdag voor het eerst een wielerwedstrijd zoals deze bezocht. Ik kijk wel eens op tv en vind het dan wel leuk. Nou, ik kan u vertellen, het was fantastisch!

En dat was denk ik mede door het zware unieke parcours met zand, blubber en kasseien. Ik moet er wel bij vermelden dat ik alleen de dikke banden race heb bekeken. Hier deden veel lokale rijders aan mee, dus dat is sowieso leuk.

Of ze mij net zo leuk vonden, betwijfel ik. Ik heb namelijk een methode om iemand die er helemaal doorheen zit, te prikkelen. Dit wekt een bepaalde woede op, waardoor je vergeet dat je er doorheen zit. Tenminste, dat hoop ik. Dus bij rijders die het zwaar hadden riep ik bijvoorbeeld: "Heb je remolie in je bidon?" of: "Kom op joh, je ligt al 44e!" En tegen diegenen die liepen omdat fietsen niet meer ging: "Het is geen roparun vandaag!"

En warempel, het werkte. Sowieso het gedeelte van de woede. Maar ook een lieve opmerking voor die leuke blonde meid: "Als je hem uitrijd, masseer ik je!" Waarop ze direct afstapte.

Bij deze, voor alle rijders die ik geprikkeld heb, ik deed het voor je eigen bestwil. En heb je binnenkort weer ergens een wedstrijd waar je mijn hulp kunt gebruiken, bel gerust.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden