De Bommelero's begonnen twintig jaar geleden als vriendengroep die samen sambamuziek wilde maken.
De Bommelero's begonnen twintig jaar geleden als vriendengroep die samen sambamuziek wilde maken.

De Bommelero's bestaan 20 jaar

Het begon als een vriendengroep in Zaltbommel die met ritme-instrumenten sambamuziek wilde maken. Twintig jaar later is het een bekende sambaband met zo'n twintig leden die tot in het buitenland wordt uitgenodigd.

Zaltbommel - Sambaband De Bommelero's werd in 1999 opricht door zeven vrienden en werd geleid door Henk Vos die de nummers schreef en muzikaal leiding gaf. Een maand na de oprichting liep de groep al mee met de Bommelse carnavalsoptocht, tot vreugde van de bandleden en lichte irritatie van de lopers achter de band, want De Bommelero's kenden toen nog maar één nummer.

Door het hele land
Twintig jaar later heeft de groep een groot repertoire. Voor hun muziek, maar ook voor hun bijzondere kleding, worden De Bommelero's in het hele land uitgenodigd om festivals, braderieën en andere evenementen op te vrolijken. Ook verzorgt de band op verzoek workshops voor scholen, bedrijven of organisaties. Het hoogtepunt van het jaar is het Sambakarneval in het Duitse Bremen, waar de Bommelaren elk jaar hoge ogen gooien. Dit jaar werden leden van de groep zelfs geïnterviewd door de Duitse televisie.

Sinds 2008 wordt de groep geleid door Geo Kanselaar. Elke dinsdagavond oefenen de leden in dorpshuis De Kil in Hurwenen. Vanuit Zaltbommel kun je het niet horen, maar er wordt twee uur lang enthousiast geoefend op trommels, snares, bellen en shakers.

"Het draait om de muziek", zegt voorzitter Ans Sipos. "Maar gezelligheid is zeker zo belangrijk. Dus wie van muziek én gezelligheid houdt, is van harte welkom om eens te komen luisteren én meedoen. We zoeken op dit moment nieuwe leden." Wie zich aanmeldt, is gewaarschuwd: "Tijdens de repetities wordt er hard gewerkt, maar je moet wel energie overhouden voor de druk bezochte derde helft!"

Aanmelden
Aanmelden kan via info@bommeleros.nl of kom gewoon langs op dinsdagavond in Hurwenen.

www.bommeleros.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden