Groep 6 van de Eben Haëzerschool uit Waardenburg samen met burgemeester Keereweer.
Groep 6 van de Eben Haëzerschool uit Waardenburg samen met burgemeester Keereweer. (Foto: Nico van Ganzewinkel)

Kinderen brengen ontbijt naar burgemeester

Leerlingen van de Eben Haëzerschool uit Waardenburg brachten vorige week een ontbijtje bij burgemeester Harry Keereweer in het gemeentehuis van West Betuwe. Met het gezamenlijk Burgemeestersontbijt gaven ze het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt.

Waardenburg - Burgemeester Harry Keereweer van de gemeente West Betuwe onderstreept hiermee, net als zo'n 250 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de leerlingen uit groep 6 en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten. De kinderen stelden, met de ambtsketen om, verschillende vragen aan de burgemeester.

Donatie
Aan het eind van het ontbijt betaalde de burgemeester symbolisch voor zijn ontbijtje met een donatie aan Het Vergeten Kind, dit jaar het goede doel van het Nationaal Schoolontbijt. Deze stichting zet zich in voor kinderen die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. De donatie maakt het mogelijk dat meer kwetsbare kinderen een stem krijgen, zich kind kunnen voelen en volwaardig meedoen in onze maatschappij. De leerlingen namen de cheque met een bedrag van 150 euro in ontvangst. De kinderen en de burgemeester kijken met plezier terug op de bijzondere ontbijtontmoeting.

Het Nationaal Schoolontbijt
Het Burgemeestersontbijt in zo'n 250 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt. Voor het 17e jaar op rij wordt een week lang met gezonde ontbijtjes en vernieuwd lesmateriaal aandacht geschonken aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het Voedingscentrum is betrokken bij de samenstelling van het ontbijtpakket en de inhoud van het lesmateriaal. Daarnaast heeft het educatieve ontbijtevenement de steun van Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting, Nederlandse Coeliakie Vereniging en Gezonde School.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden