Met Paula Kesting als dirigent en Jelline Bragt achter de piano wordt er elke woensdagavond goed geoefend! Wil je een keertje meedoen?
Met Paula Kesting als dirigent en Jelline Bragt achter de piano wordt er elke woensdagavond goed geoefend! Wil je een keertje meedoen?

Zingen maakt blij bij Com nu met Sangh

Zingen maakt blij, dat maken de kinderen in Bruchem elke week waar. Ze oefenen met elkaar en laten hun geoefende zangkunst graag horen en zien.

door Marielle Pelle

Bruchem - Een Oudhollandse naam, maar 16 sprankelende jonge kinderen zingen met veel enthousiasme en volume. De kinderen van kinderkoor Com nu met Sangh in Bruchem laten zich graag horen. Op woensdagavond komen ze bij elkaar in gebouw Eben Haëzer in Bruchem. Achter de piano zit Jelline Bragt en voor het koor staat de 20-jarige Paula Kesting. Twee jonge twintigers, die bruisen van enthousiasme en muzikaliteit en de kinderen hierin meenemen en laten stralen. Zestien heldere kinderstemmetjes vullen de zaal

Aan het einde van de oefenavond wordt een stokje met een naam uit de koorbeker gegrabbeld. Het kind dat zijn naam hoort, mag zeggen welk liedje ze gaan zingen. Vol spanning wordt gekeken wie zijn of haar naam ziet verschijnen: de beurt is aan Marinthe van de Berg. Ze weet het meteen en zegt: "Volg het spoor, in canon!" "Helaas, canon lukt niet met dit liedje", geeft Kesting aan, "maar we gaan hem wel zingen." En vol overtuiging en met sprankelende stemmen klinkt: "Kijk eens naar de vlinder, luister naar een eend die kwaakt, kijk eens naar de bloemen, die hoe mooi ze zijn gemaakt. Volg het spoor, de sporen van Zijn Handen, vind je overal…" Met spanning wordt alweer gewacht wie als volgende getrokken wordt.

De 11-jarige Jessica Koenen uit Gameren zingt al ruim twee jaar bij het kinderkoor. "Het maakt je vrolijk en je kunt er andere mensen blij mee maken", vertelt Jessica over het kinderkoor. De 7-jarige Mirjam Bijl uit Bruchem zingt pas net bij het kinderkoor. Haar vriendinnetje ging ook, vertelt ze, dus dan vonden ze het wel gezellig om samen te gaan.

Paula Kesting staat voor het tweede seizoen als dirigent voor het Bruchemse kinderkoor. "Ik zong hier zelf als kind, toen was mijn moeder dirigente", vertelt Kesting. Ze studeert docent muziek, met als specialiteit kinderkoor. "Ik leer hier zelf ook heel veel", zegt ze over haar rol als kinderkoor dirigente.

Janneke Bragt, bestuurslid, en Kesting vertellen dat het zingen bij een kinderkoor meer is dan alleen gezellig christelijke liedjes zingen. Het ondersteunt ook de taalontwikkeling, de taalvaardigheid en het vergoten van de woordenschat. Daarnaast zorgt muziek en ritme ook voor stimulans in de motorische ontwikkeling en natuurlijk het sociale aspect om dit samen met andere kinderen te doen.

Bragt laat weten dat nieuwe kinderen van harte welkom zijn om eens een keertje mee te komen zingen. Op woensdagavond van 18.30 tot 19.15 uur zijn kinderen van 6 tot en met 12 jaar welkom om mee te oefenen, en straks ook mee te mogen zingen bij een mooi concert in een kerk, verzorgingshuis of andere plaats. Terwijl Kesting met enthousiasme dirigeert en de kinderen rondom de piano staan, zingen ze met elkaar: "Halleluja, wij dansen en wij zingen…"

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden