Grote grazers excursie in het Munnikenland

Op zaterdag 23 november houdt Staatsbosbeheer samen met kuddebeheerder FREE Nature een excursie speciaal gericht op de grote grazers in het Munnikenland.

Poederoijen - Grote grazers zijn een steeds belangrijker hulpmiddel in het beheer van onze Nederlandse natuurgebieden. Wilde kuddes paarden en runderen zijn een inmiddels een bekend gezicht geworden de natuurgebieden om ons heen, maar wat doen ze daar eigenlijk? En waarom lopen er natuurlijke kuddes en geen boerenvee? Ook gaat de wandeling langs de toegangsweg naar Slot Loevestein. Hier delen de grote grazers en de automobilisten de weg. Hoe reageer je als de kudde op de weg staat? Tijdens de excursie kun je alle vragen stellen aan de boswachter en kuddebeheerder. Als deelnemer krijg je de kans om de kuddes konikpaarden en rode geuzen van dichtbij te zien (maar nog steeds op veilige afstand) en leer je alles over hun gedrag.

De excursie begint om 14.00 uur en duurt twee uur. Je start in de vesting van Slot Loevestein. De kosten zijn 3 euro voor kinderen en 5 euro voor volwassenen. Betalen doe je bij de kassa van Slot Loevestein. Trek kleding aan die vies mag worden en vergeet ook de laarzen niet. Aanmelden is niet nodig.

Kijk voor meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl/expeditieloevestein.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden