Groene eilandjes

'Bedenk een innovatief, creatief en verfrissend concept waarmee de biodiversiteit op bedrijventerrein De Wildeman wordt vergroot, zodat niet alleen de natuur, maar ook de mensen die er werken en het terrein bezoeken hiervan profiteren.' Met deze opdracht hielden zo'n 30 leerlingen van het Buys Ballot uit Zaltbommel zich de afgelopen maanden bezig. De ideeën van de leerlingen waren creatief en gevarieerd: een pluktuin, drijvende groene eilandjes op het water, groene wandelroutes en groene wanden met klimplanten.

Zaltbommel - Vorige week deelden de jongeren tijdens hun eindpresentaties bij Hitachi op het bedrijventerrein hun oplossingen met elkaar en met onder meer wethouder Gijs van Leeuwen: "Wij zijn er ontzettend trots op dat jullie je uren hebben gestoken in het versterken van de biodiversiteit van bedrijventerrein De Wildeman."

Op 4 september maakten de jongeren kennis met hun opdrachtgever gemeente Zaltbommel. Onder andere docenten, gemeente Zaltbommel, ondernemers werkzaam op het bedrijventerrein en IVN Gelderland hielpen de jongeren op weg met hun project. De leerlingen kregen een excursie over het terrein, een workshop presentatie en ze hadden speeddates met ondernemers.

Eén van de presenterende groepjes werd als winnaar uitgeroepen. Zij mogen nog een keer terugkomen om samen met het parkmanagement verder te kijken naar de mogelijkheden tot uitwerking van hun ideeën.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden