De tv-serie Floris, met Rutger Hauer als Floris, staat centraal in Slot Loevestein tijdens de kerstvakantie. Foto: Beeld en Geluid
De tv-serie Floris, met Rutger Hauer als Floris, staat centraal in Slot Loevestein tijdens de kerstvakantie. Foto: Beeld en Geluid (Foto: Beeld en Geluid)

Kerstvakantie op Loevestein in teken van Floris

In de kerstvakantie staat de tv-serie Floris centraal, welke deels is opgenomen op Slot Loevestein. Speciaal voor deze vakantie is er een tijdelijke Floris tentoonstelling, zijn er look-a-likes uit de serie, kaarsverlichte rondleidingen en als klap op de vuurpijl een Floris Festijn met bourgondisch vier-gangen diner en live-entertainment.

Floris Tentoonstelling
Op zondag 22 december wordt de Floris tentoonstelling groots geopend met look-a-likes uit de serie, demonstraties vechten, dansen, muziek, ambachten en nog veel meer. In de tijdelijke tentoonstelling zijn Floris memorabilia naast 'echte' middeleeuwse replica's geplaatst; denk aan harnassen, zwaarden en kleding. De tv-serie Floris is historisch gezien natuurlijk hartstikke onjuist; daarom vertellen professionele gidsen je over de verschillen tussen film-middeleeuwen en de werkelijke middeleeuwen.

Floris, Sindala, Lange Pier en andere helden en schurken uit de serie worden op 4 en 5 januari door leden van House of Wax vertolkt om het leven uit de middeleeuwen uit te beelden.

Praktisch: De tentoonstelling is te bezoeken van 22 december t/m 5 januari. Live entertainment op 22 december 2019 en 4 en 5 januari 2020.

Kaarsverlichte rondleidingen
Bij aankomst geniet je rond de vuurkorven van een warme chocomel of glühwein terwijl de troubadour zorgt voor een muzikale noot. In de Zael van het kasteel staan lange aanschuiftafels voor een smakelijk stamppotbuffet. Daarna is er een rondleiding door het kasteel onder leiding van een professionele gids.

Praktisch: 27 december 2019 en 3 januari 2020. Reserveren is noodzakelijk via de website.

Floris Festijn
Het hoogtepunt voor de Floris-fans moet zaterdagavond 4 januari worden tijdens het Floris Festijn. Beleef een unieke en bijzondere avond bij Slot Loevestein, met een middeleeuws banket en groots vermaak in het thema Floris. Het is een éénmalige exclusieve avond, midden in het kasteel, op de plaats waar de serie gefilmd is. Als bonus worden twee afleveringen van de serie getoond, waaronder de bijzondere 13e aflevering.

Praktisch: 4 januari 2020. Reserveren kan via de website.

Overig programma
Professionele gidsen vertellen dagelijks over de geschiedenis van Loevestein, de tijdelijke tentoonstelling en Hugo de Groot. Je kunt dagelijks de tv-serie Floris kijken op de zolder van het kasteel. Voor kinderen zijn er workshops wapenschild maken. De tingieter komt langs, er zijn struintochten en er is op verschillende dagen muziek. Voor een compleet overzicht van het programma kijk je op de website van Slot Loevestein.

De kerstvakantie wordt van 21 december tot en met 5 januari, dagelijks van 11.00 tot 17.00 uur, gevierd op Slot Loevestein. Het slot is gesloten op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Entree voor volwassenen bedraagt 14 euro, voor kinderen van 4 tot en met 18 jaar 9,50 euro. Museumkaart gratis. Informatie en ticketverkoop via slotloevestein.nl/activiteiten/kerstvakantie-2019-2020.

Meer berichten