Nieuwe kasteelheer of -vrouw gezocht voor Kasteel Neerijnen

Een groot aantal jaren huurde de voormalige gemeente Neerijnen het Kasteel Neerijnen van de Stichting Geldersch Landschap & Kastelen (GLK). De gemeente is opgegaan in de nieuwe gemeente West Betuwe en al het personeel heeft een werkplek gevonden in Geldermalsen. West Betuwe zoekt nu een nieuwe kasteelheer of -vrouw die het nog lopende huurcontract wil overnemen.

Neerijnen - Het gaat hier alleen om de huur van het kasteel en de naastgelegen vroegere beheerderswoning. Het koetshuis is verhuurd aan een andere partij en komt in 2024 opnieuw voor verhuur beschikbaar. De Stichting Geldersch Landschap & Kastelen geeft op dat moment de voorkeur aan één huurder voor het geheel, maar staat open voor andere opties. Het naastgelegen parkeerterrein (ongeveer 50 auto's) valt buiten de af te sluiten huurovereenkomst. Dat blijft vrij voor iedereen beschikbaar.

Bij het gemeentehuis van West Betuwe is een uitgebreide brochure te krijgen dat verder ingaat op de historie, de omgeving en de gebruiksmogelijkheden van het gebouw. De brochure is ook te vinden op www.westbetuwe.nl/kasteel. Er is ook een leuke film met een drone gemaakt. Die is ook op deze website te vinden.

Meer berichten