Leden van Hamarithi wisten afgelopen weekend weer een paar mooie medailles te winnen.
Leden van Hamarithi wisten afgelopen weekend weer een paar mooie medailles te winnen.

Goud voor turnzusjes van Hamarithi

Hannah van Boggelen won afgelopen zaterdag het goud op de eerste kwalificatie in Amsterdam. Dat deed zij bij de junioren in de 3e divisie. Tevens kreeg zij het eerste startbewijs voor de halve finale van het Nederlands Kampioenschap.

Amsterdam/Kesteren - In Kesteren mocht zusje Charlotte van Boggelen (7 jaar) het hoogste podium beklimmen bij de jong talenten wedstrijd. Vooral op sprong en brug turnde zij naar hoge punten. Aida de Bijl greep naar zilver, mede door een mooie balkoefening. Meike van Dooren turnde ook mee in deze wedstrijd, zij werd elfde.

Carlijn van Zandvliet en Lynn van der Werff turnend in de jeugd D3 (6e divisie). Carlijn behaalde een hoge 13 score op vloer. Lynn was succesvol op de brug. Verder maakte de dames geen foutjes, maar werd er vooral netjes en keurig geturnd. Carlijn ontving het zilver en Lynn werd vijfde.

Eva van de Werken (pupil 1) en Josefine 't Lam (1e jaars jeugd) mochten in Amsterdam de spits afbijten. Eva turnde nog ietwat slordig en liet hier vooral de punten liggen. Ook op balk werd er nog niet zuiver geturnd. Toch behaalde ze op de rekstok nog 12,133 punten, een tiende plaats. Allround kwam ze tot plaats 15. Ook Josefine had te maken met wat teleurstellingen, door de stress viel zij tweemaal van balk. Maar bij haar was ook brug het beste onderdeel. Zij bleef steken op een negentiende plaats.

Bij de junioren turnden Hannah van Boggelen en Nayinthe van den Heuvel mee. Hannah turnde naar de eerste score op vloer, 11,200. Ook op brug wist zij de tweede score te pakken. Nayinthe werd knap tweede op sprong met 11,150 punten. Zij had wat moeite met de opzwaaien op brug. Op balk en vloer wist zij knap mee te komen (4e en 6e cijfer). Allround werd ze elfde.

Als laatste waren de senioren aan de beurt. Emma Burghout maakte in deze categorie haar debuut en deed dit al best aardig. Ze eindigde als dertiende. Met een mooie achtste plek op vloer mag zij tevreden terugkijken op de wedstrijd.

Vera Westervoort verraste zichzelf en de trainsters. De afgelopen weken heeft zij hard gewerkt om haar brugoefening op te waarderen. Met een zesde plaats op sprong en vloer en een vijfde plaats op balk steeg zij boven zichzelf uit. Op brug turnde ze wel bijna alle eisen, maar de netheid kan nog beter. Ze werd vijfde en ontving door het grote deelnemersveld een bronzen medaille.

Meer berichten