De camera's op Kantorenpark De Waluwe en bedrijventerrein Van Voordenpark zijn inmiddels in gebruik.
De camera's op Kantorenpark De Waluwe en bedrijventerrein Van Voordenpark zijn inmiddels in gebruik.

Camera's op bedrijventerreinen

De camera's op Kantorenpark De Waluwe en bedrijventerrein Van Voordenpark zijn onlangs officieel in gebruik genomen door Willem Posthouwer (wethouder) en Jan-Willem van den Heuvel, bestuur Stichting Ondernemersfonds Bedrijventerreinen Zaltbommel (SOBZ). Met de snelle realisatie van het camerasysteem is voor de ondernemers een belangrijke mijlpaal bereikt.

Zaltbommel - Het effect van camerabewaking heeft zich op de Zaltbommelse bedrijventerreinen De Wildeman, De Ooijk en De Veilingweg al bewezen. Hier ging het aantal incidenten sinds 2014 terug naar minder dan vijf. SOBZ en de werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen van de bedrijventerreinen wilden daarom ook camerabewaking voor Kantorenpark De Waluwe en bedrijventerrein Van Voordenpark. Jan-Willem van den Heuvel: "We hebben relatief veilige bedrijventerreinen waar weinig incidenten plaatsvinden. Maar wat er gebeurt, heeft grote impact."

De integrale oplossing is de combinatie van techniek, surveillance en meldkamer. Op meerdere posities hangen kentekenherkenningscamera's die registraties maken van verkeer. Alles met als doel het beschermen van eigendommen van de ondernemers. Deze kentekens worden gematcht met een landelijke database van kentekens die 'niet welkom' zijn. Is er een match, dan wordt de meldkamer gealarmeerd en is er opvolging van surveillanten en politie.

Op andere posities zijn toezicht- en verificatiecamera's geplaatst, belangrijke bouwstenen in het systeem. Deze camera's kunnen rondom kijken en inzoomen in het gebied waar iets speelt. Het systeem wordt 24/7 gemonitord.

Van den Heuvel is ook als ondernemer op het Van Voordenpark blij met de realisatie. "Het is een lang gekoesterde wens van veel ondernemers. Wij faciliteren de belangen van onze leden en dit is een collectieve oplossing tegen inbraak, vernieling of andere criminele activiteiten. De bestaande camera's op bedrijventerreinen De Ooijk en Veilingweg hebben een update van het systeem ondergaan, zodat ze weer up-to-date zijn."

Meer berichten