Zaterdag is Omroep Gelderland van 08.00 tot 12.00 uur in het Stadskasteel te vinden.
Zaterdag is Omroep Gelderland van 08.00 tot 12.00 uur in het Stadskasteel te vinden.

Omroep Gelderland in Stadskasteel

Zaterdag 11 januari staat Omroep Gelderland tijdens de Gelre-Dag naar het Stadskasteel in Zaltbommel. Dan staat deze historische locatie centraal. De uitzending is live te beluisteren op Omroep Gelderland van 08.00 tot 12.00 uur.

Zaltbommel - Speciaal op deze dag is de entree van 10.00 uur tot 12.00 uur gratis voor bezoekers. Er zijn dan ook speciale rondleidingen en korte lezingen door het hele gebouw.

Knutselen
Tussen 11.00 en 13.00 uur kunnen kinderen en volwassenen in het MuseumAtelier een Draak van Gelre komen maken en van alles te weten komen over het wapen van Gelderland en de gemeente Zaltbommel. Er is een vrije inloop, maar aanmelden kan ook via museumatelierzaltbommel@gmail.com.

Ridders van Gelre
De Ridders van Gelre duiken in de fascinerende geschiedenis van de Bommelerwaard. "Gelderland heeft een fascinerende geschiedenis waar veel te weinig over bekend is. Waarom de ene plaats katholiek is en de andere protestants vindt vaak zijn oorsprong in de Tachtigjarige Oorlog. De frontlijn van dit conflict zie je nergens zo mooi terug als in Gelderland. Dat alles gaan we uitgebreid zien bij Ridders van Gelre, op maandagavond op tv en horen op zaterdagochtend op de radio", aldus René Arendsen, één van de 'Ridders' van Gelre.

Meer berichten