Een echte Bommelaar

... zal er niet om juichen. Waar de middenstand al jaren baalt dat er steeds minder mensen de binnenstad bezoeken en omdat er eigenlijk al te veel leegstand is, is een winkel van formaat momenteel bezig om te stoppen.

Expert volume houdt het voor gezien. U weet wel, de elektronicazaak in de Boschstraat. In het oude pand van de Hubo. Heel jammer. Ten eerste omdat zij de enige winkel waren met zo'n uitgebreid elektronica-aanbod. En ten tweede omdat er weer een stukje nostalgie verdwijnt uit de binnenstad. Voor de jeugd klinkt het als iets uit de oertijd, maar Expert was hét adres waar je singeltjes in de winkel kon luisteren en als deze bevielen, ook daadwerkelijk aanschaffen. Daar had de eigenaar nog een leuke anekdote over. Cock van Rixtel, een echte Bommelaar pur sang, kwam elke week wat singeltjes aanschaffen. Na afloop van zijn vrijdagmiddagborrel op de zaak waar hij werkzaam was, was een bezoekje aan Expert vaste hap. Om daar, nagenietend van de genuttigde drank, nog eens te genieten van de nieuwste muziek. Zijn favoriete liedje was vermoedelijk Mexicoooo, gezongen door de Zangeres zonder Naam. Ik vraag me altijd af of deze zangeres de oude leadzangeres is geweest van de Band Zonder Naam, dit terzijde.

Maar nu, na vele jaren, heeft de eigenaar besloten om te stoppen met Expert. Er waren te weinig klanten die nog de voordelen van een fysieke winkel verkozen boven een paar tientjes korting bij één of andere webshop. De zogenaamde korting. Want service en kennis heeft ook een bepaalde waarde. En qua kennis deed het personeel de winkelnaam eer aan. Dus slecht bericht voor de trouwe klanten. Voor dezelfde service zullen zij voortaan ergens anders heen moeten. Ook jammer voor de medewinkeliers in de binnenstad. Want ben je eenmaal als klant in de stad, dan maak je vaak een rondje langs de overige winkels. Waar de kassa dan ook weer rinkelt. Mensen, wakker worden! Houd de binnenstad in leven.

Maar, zoals ene Johan zei: 'Elk nadeel heb zijn voordeel'. Want op de vraag wat hij gaat doen als hij de deuren voorgoed sluit, kwam een verrassend antwoord. Hij gaat fulltime zijn gehandicapte zoon verzorgen. Dat zal zijn zoon, net als Cock van Rixtel vroeger, als muziek in de oren klinken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden