Tijdens de Singelcross lopen de lopers de parkroute rondom de stadswallen.
Tijdens de Singelcross lopen de lopers de parkroute rondom de stadswallen. (Foto: Gijs van Tuijl)

Programma negende Singelcross bekend

Op zondag 16 februari zal voor de negende keer de Zaltbommelse Singelcross gelopen worden. Tijdens dit hardloop evenement lopen de lopers de parkroute rondom de stadswallen van de historische vestingstad Zaltbommel. De route door het Virieupark met geweldige uitzichten op de stad en de stadswallen bedraagt 3,2 kilometer en de wedstrijd gaat over één, twee (6,4 km) of drie rondjes (9,6 km).

Zaltbommel - Het startschot van het evenement wordt gelost door Kees Zondag, wethouder van sport in Zaltbommel. De muzikale ondersteuning komt dit jaar van samba band Batedeira. Deze swingende Braziliaanse band zal vanuit de historische muziekkapel lopers en toeschouwers aanmoedigen met hun opzwepende trommel ritmes.

Aan de lustrum versie (vijfde jaar) van de Kids cross over 700 meter en 1.400 meter doen lopertjes en loopstertjes tot en met 11 jaar mee van diverse basisscholen uit de Bommelerwaard. Alle deelnemers aan de Kids cross ontvangen een medaille als aandenken.

Om alle deelnemers aan de Singelcross comfortabel te laten lopen is besloten dit jaar het evenement te beperken tot maximaal 500 deelnemers waaronder ook 100 leerlingen van de sportklassen van het Cambium College in Zaltbommel.

Na afloop van de diverse loop afstanden is er warme chocomel en een stukje fruit voor alle deelnemers.

Zoals gebruikelijk zal ook de opbrengst van de 2020 editie van de Singelcross geschonken worden aan een goed doel in de Bommelerwaard. Dit jaar gaat de opbrengst naar de scouting van Zaltbommel (zeeverkenners).

Inschrijven voor de Singelcross kan tot en met 10 februari via: zaltbommeldutchrunners.nl/singelcross.

Programma
Kids cross 700m start om 10.20 uur, gevolgd door de 1.400m om 10.30 uur. Singelcross 9,6km start om 11.00 uur, gevolgd door de 6,4km om 11.05 en 3,2km om 11.10 uur. Om 12.00 uur is de prijsuitreiking van de sportklassen van het Cambium College.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden