'Het Water Stijgt!' is verkrijgbaar bij boekhandels in Zaltbommel.
'Het Water Stijgt!' is verkrijgbaar bij boekhandels in Zaltbommel.

Bommels jeugdboek over evacuatie 1995

Hoog water in de rivieren dat maar blijft stijgen, aanhoudend slecht weer en de eerste vermoedens dat het wel eens tot een evacuatie zou kunnen komen. Het is het begin van het jeugdboek 'Het Water Stijgt!' dat oud-Bommelaar Jeroen van Hattum heeft geschreven aan de hand van de evacuatie voor het hoge water die 25 jaar geleden plaatsvond.

Zaltbommel - Het verhaal speelt zich af rond twee jongens die in Zaltbommel wonen en begin 1995 achterblijven in Bommel, terwijl iedereen moet vertrekken voor het extreem hoge water in de rivieren. Het boek beschrijft het leven in de geëvacueerde Bommelerwaard en het beschrijft de spannende dagen in aanloop naar de evacuatie. Het verhaal begint op woensdag 25 januari 1995 toen duidelijk werd dat het water in de rivieren extreem hoog zou worden. Het eindigt op zondag 5 februari 1995, de dag dat iedereen terug naar huis mocht.

Van Hattum was 25 jaar geleden als journalist actief in de Bommelerwaard bij De Toren en Transmedia, de toenmalige lokale omroep van Zaltbommel.

'Het Water Stijgt!' is verkrijgbaar bij de boekhandels in Zaltbommel en via bol.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden