De spelers schotelen hun gasten een avondvullend programma voor, waar het vol hilariteit en spanning ontdekken is welk nummer nu het lot uit de loterij is, of maakt geld dan toch gelukkig?
De spelers schotelen hun gasten een avondvullend programma voor, waar het vol hilariteit en spanning ontdekken is welk nummer nu het lot uit de loterij is, of maakt geld dan toch gelukkig?

Toneelvereniging Brakel duikt in nieuwe voorstelling het café in

Toneelvereniging B.O.G. Brakel komt met een bijzonder blijspel: Vrijgezellen en vrij-gezellen. Als de gordijnen opengaan herleeft de nostalgie, het decor neemt je mee naar een oud dorpscafé. De plaats van ontmoeten en waar hét gebeurt.

Brakel - 'Een vrijgezel die gaat pas slapen. Als 'ie alle sterren heeft gezien. Als 'ie zegt: 't was fijn, bedankt, tot ziens, gaat 'ie naar huis terug!' Het zijn de eerste klanken als de gordijnen opengaan en het decor zichtbaar wordt. De gasten kunnen rustig gaan zitten, want niet alleen de vrijgezellen gaan deze avond pas slapen als 'ie alle sterren heeft gezien, de twaalf sterren van B.O.G. nemen hun gasten mee in het blijspel totdat eenieder aan het eind kan zeggen: "'t was fijn, bedankt, tot ziens!"

Vanaf het eerste moment is iedereen te gast in het gezellige dorpscafé bij Angele en Marcel. Daar zitten ook regelmatig drie jonge dames en enkele jonge mannen, die maar geen levenspartner aan de haak kunnen slagen. Maar ook landlopers en een mooie vrouw van lichte zeden hebben er een plaats. Als je denkt alle gasten te kennen, verschijnt Swa, de postbode, gespeeld door Cornelis van Dalen. De rol van de vrouw wordt door Reina van der Meijden zonder schroom neergezet. Aan de bar treffen we drie mannen, vrijgezellen die denken dat zij de macho's zijn. Maar tegen de spelers Hans van Rangelrooij, Gijs Vervoorn en Bas van Beek wordt gezegd: "Vrouwen houden niet van macho's." Maar dat vrouwen niet van duivenverhalen en voetbalsjaals houden, zeker als er een sterk luchtje aan hangt, moeten ze eerst zelf ervaren. Gezellig keuvelend aan tafel zitten drie vriendinnen, feilloos neergezet door Tineke Bogers, Diana van Dalen en Rinske Oomen.

Wilco Bonthuis en Betsie van de Anker, verstaan hun rol als kastelein, adviserend, luisterend en dienend. Stilletjes tegen de wand, een echtpaar wat een zwervend bestaan leidt. Door omstandigheden moest er een vervanger gezocht worden, maar Caroline Kooijman was in de laatste week bereidt om deze rol te spelen en samen met Stefan Bonthuis, laat ze zien dat ze meer zijn dan de bloemversiering tegen de wand.

Vrijgezellen en vrij-gezellen is een bestaand stuk van Karel Eens, maar regisseur Arie van Dalen heeft de rolverdeling zo vorm gegeven dat de rollen in dit blijspel allemaal op het lijf van de spelers lijkt geschreven. Alsof het speciaal voor deze groep gearrangeerd is.

Data en kaartjes
Toneelvereniging B.O.G. staat vrijdag 14, zaterdag 15 en zaterdag 22 februari op de planken van Huis Brakel. Kaarten zijn vooraf verkrijgbaar bij Dijkhof Tweewielers in Brakel.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden