Scarlet Rose brengt binnenkort hun EP uit en ze gaan op tour!
Scarlet Rose brengt binnenkort hun EP uit en ze gaan op tour!

Muziek en plezier maken Scarlet Rose

Muziek maken en plezier beleven, op allerlei plaatsen en podia. Dat is het motto van de band Scarlet Rose uit Aalst. Maar nu staan ze op het punt om hun eerste EP uit te brengen. "We zijn in een muzikale trein gestapt, en zijn nog lang niet op ons eindstation."

door Marielle Pelle

Aalst - "Voor ons is het spelen van muziek plezier maken. Wij vinden het belangrijk om zelf plezier te hebben, want als wij op het podium plezier hebben, kunnen we dit overbrengen naar de zaal", vertelt Niels van Lopik, gitarist van de band. Ze omschrijven zichzelf als een indiepop band, die graag covers speelt. Ruim zeven jaar geleden begonnen ze met muziek maken. "Wat we deden was wel leuk", zegt Van Lopik, waarop Joshua Kuipers aanvult: "Maar toen speelden we voor de gezelligheid." Van Lopik begint te lachen: "Ja, dat was bier drinken en muziek maken."

Vrienden
"We zijn een vriendengroep, geen samengestelde band. Een band met vier verschillende persoonlijkheden. Maar dat maakt ons sterk, we hebben connectie met elkaar", vertellen de muzikanten. De naam ontstond ook met elkaar. Gitarist Van lopik wilde iets met 'rose' en zanger Luuck Hesselberth wilde er een kleur bij en zo ontstond Scarlet Rose. De rest van de bandleden vult lachend aan: "Toen we dat bedachten, hadden we nooit kunnen bedenken dat we op dit punt zouden komen." Met 'dit punt' bedoelen de mannen de uitgave van de EP en de releasetour die ze komende periode gaan maken. In februari staan ze in Eindoven en 14 maart is er een grote show in De Tavenu in Waalwijk. "Maar we staan ook gewoon in Aalst. Gewoon terug in de klei waar we vandaan komen en met elkaar muziek spelen." Daarom staan ze 7 maart in Halosta.

Eigen geschreven nummers
"We willen laten zien en horen wie we zijn", vertellen ze over de opname van de EP en de komende releasetour. Ondertussen laten ze enkele nummers horen en ze laten trots de bijbehorende beelden zien, die met veel creativiteit en passie zijn opgenomen. "Het zijn allemaal eigen geschreven nummers. Nu treden we hiermee naar buiten en dat is spannend, want het voelt alsof je de mensen nu in jouw repetitieruimte laat kijken."

Liverpool
Terugkijkend hebben ze als band al veel muziek gemaakt en hebben ze samen veel avonturen meegemaakt. Ze stonden op het podium in Liverpool. "Dat was echt een jongensdroom!", vertellen ze. "Eigenlijk is elk moment mooi, we maken muziek, maar ook nog even dat broodje eten bij een tankstation voor een optreden is een feestje." Van Lopik staart voor zich uit en zegt: "Eigenlijk zijn we een hecht voetbalteam, alleen maken wij muziek!"

Vibe
Ze omschrijven hun muziekstijl als dansbaar, energiek, zomers en een lekkere vibe. En het is prachtig om te ontdekken dat deze woorden ook de chemie in de band beschrijven. Als we naar de muziek luisteren, vertellen ze over het ontstaan van de nummers. "Alle nummers zijn zelf geschreven en zijn autobiografisch." Ze worden even stil om daarna met overtuiging te zeggen: "Je maakt in je leven allemaal dingen mee. Maar als je muzikant bent, heb je geluk! Want dan kun je het verwoorden in de muziek."

EP
Ze spelen al jaren muziek, maar de afgelopen maanden stonden in het teken van de opname van de EP. Nu zijn ze er klaar voor om met hun eigen nummers naar buiten te komen in iedereen mee te laten genieten. Ze stralen muziek en plezier uit en zeggen over komende tour: "We zijn veel bezig geweest met de opname van de EP. Nu is het vet om weer op het podium te staan avontuur te maken." Waarop Kuipers rustig, maar met stralende ogen aanvult: "Hopelijk vinden mensen het cool en anders vinden we het zelf cool."

Wil je meer weten over de band, hun EP of hun releasetour? Neem dan een kijkje op scarlet-rose.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden