Een echte Bommelaar

... heeft afgelopen week ook Valentijnsdag beleefd, net als al die mensen die niet het geluk hebben om in Zaltbommel te wonen. Ik heb het geluk gehad om dit jaar (onbegrijpelijk, maar voor het eerst weer sinds jaren) ook een liefdesverklaring te hebben mogen ontvangen.

Het ging als volgt: Er stopte een prachtige limousine voor mijn deur. Hier stapte een nog mooiere vrouw uit. Zij was een soort kruising van Halle Berry, Jennifer Lopez en mijn eigen Miranda. Ze bewoog richting mijn voordeur. Voordat ik de kans kreeg om de deur te openen, was ze al binnen. Het leek wel een droom. Mooi, maar tegelijkertijd ook heel onwerkelijk. Ik wilde wat zeggen, maar kon geen geluid meer uitbrengen. Ze glimlachte naar me met een glimlach waar de glimlach van de Mona Lisa bij verbleekt. En toen kwam de liefdesverklaring van mijn Valentijn:

"Lieve, lieve Geert. Op deze speciale dag wil ik je bedanken voor alle lieve woordjes die je al jaren gebruikt om je liefde aan mij te verklaren aan een ieder die het horen wil. Maar vooral aan diegenen die het niet horen willen. Soms zijn je woorden wat minder lief. Dat komt omdat je dan niet kunt begrijpen dat niet iedereen van mij houdt zoals jij dat doet. Maar de meeste mensen die mij kennen, hebben mij (gelukkig) net als jij, in hun hart gesloten. En die anderen? Ach, het zal wel jaloezie zijn.

Wat ik vooral leuk vind is dat je niet alleen op mijn schoonheid bent gevallen. Je bent ook dol op mijn verleden en op wie ik nu ben. Ik wil je hiervoor oprecht bedanken. Maar bovenal, door jou en alle andere mensen die van mij houden, ben ik wie ik ben. Daarom wil ik jou, maar ook al die anderen, mijn liefde verklaren.

Een hele dik kus, je grote liefde Zaltbommel.

P.s. Zie maar wat je met de boodschapster doet. Ze heeft de rest van de week vrij."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden