Pedro, gespeeld door Marco Bouman, weet zijn gasten in te pakken met heerlijke Sangria en echt Spaans bier.
Pedro, gespeeld door Marco Bouman, weet zijn gasten in te pakken met heerlijke Sangria en echt Spaans bier.

Uit Vriendschap reist af naar Spanje

Toneelvereniging Uit Vriendschap staat ook dit jaar weer een aantal keer op het podium met een hilarisch blijspel. Dit jaar pakken ze flink uit en nemen hun gasten mee op reis naar de Spaanse Costa.

Nederhemert - Pedro is helemaal op zijn plaats in zijn hotel aan de Spaanse Costa. Elke zomer komen veel Nederlandse toeristen naar zijn hotel. Pedro, gespeeld door Marco Bouman, weet zijn gasten in te pakken met heerlijke Sangria en echt Spaans bier. Rianne van Daalen, die in de huid van zijn hulp kruipt, heeft meer last van deze toeristen. In haar beleving zijn deze veeleisende rommelmakers terroristen.

Familie Postma aan de Costa
De Spaanse kust brengt voor iedereen veel uitdaging en vertier. Familie Postma komt hier al 20 jaar. Ronald van de Werken, Wendy Welsing en Julienne van Steenbergen spelen de familieleden, maar hebben dit jaar ook opa, gespeeld door Marijn Groeneveld, meegenomen. Hij laat ook dit jaar weer zien dat hij een held op het podium is. Het blijspel in drie bedrijven: 'Familie Postma aan de Costa' laat hun gasten vanaf het eerste moment dat het gordijn opengaat, zich wanen in echte Spaanse sferen. Vader Postma is duidelijk: "Vrouwen dragen de koffers, mannen de autosleutels en de verantwoording." En zoals een echte Hollander betaamt, stop je je auto vol met je eigen proviand en natuurlijk pindakaas. Zijn vrouw Wilma geniet van de Spaanse zon en luchtige lectuur. In deze rol maakt Wendy Welsing een grandioos debuut en zij laat zien dat de vakantie aan de Spaanse Costa haar goed doet.

Familie Suurbier
Natuurlijk is de familie Postma is niet de enige familie in het hotel, ook de veel exclusievere familie Suurbier geniet van de zon en de rust aan de Costa. Moeder Eugenie, met pit gespeeld door Babs van Driel, deelt graag haar mening. Ze streeft naar het moment dat de wetenschap kan bereiken dat we zonder man kunnen leven. De andere gasten bekommeren zich daarom met worst en dorst om de rustige en volgzame Roderick Suurbier, gespeeld door Ruud Koemans en hun lieve zoon Floris Jan Frederick, met veel expressie neer gezet door Mark Kolbach.

Zoutelande
Opa weet het zeker: "Hier hebben ze mooi spul, het is hier het mooiste plekje van de wereld!" Alle gasten worden tijdens de opvoering mee naar Spanje genomen. Het verhaal neemt elke keer een verrassende wending, de temperatuur in de zaal loopt op, menig gezicht vertoont rode blosjes. De spelers laten zien dat ze onder leiding van Marcel Bouman weer bereid zijn om als professionele amateurs een avondvullend programma neer te zetten. Enkele dames durven achter de coulissen eerlijk aan te geven dat de zenuwen soms moeilijk onder controle zijn te houden. Waarop Ruud Koemans ad rem, en met stralende ogen reageert: "Als je de mensen hoort lachen, krijg je toch een kick!" Vader Ferry Postma twijfelt tot de laatste minuut om dan toch te besluiten: "Volgend jaar gaan we naar Zoutelande!"

Data en locaties
Komende weken gaat toneelvereniging Uit Vriendschap op reis en vullen met hun blijspel verschillende podia: 28 februari in Genderen, 29 februari in Eethen, 6 maart in Gameren, 7 maart in Kerkwijk, 20 maart in Hedel en 21 maart in Well.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden