Ku je wat hulp gebruiken bij de belastingaangifte via de computer? Kom dan naar de inloopspreekuren in de bieb. Deze zijn elke donderdag in maart en april.
Ku je wat hulp gebruiken bij de belastingaangifte via de computer? Kom dan naar de inloopspreekuren in de bieb. Deze zijn elke donderdag in maart en april.

Belastinghulp in de Bommelerwaard

Kun je wel wat hulp gebruiken bij je belastingaangifte via de computer? Een expert die met je meekijkt? Of heb je een vraag? Dan kun je in maart en april wekelijks terecht bij de bieb in Zaltbommel. Deze belastinghulp is gratis.

Zaltbommel - Stichting Kompas Bommelerwaard, KBO Gelderland en Bibliotheek Rivierenland bieden in Zaltbommel een inloopspreekuur inkomstenbelasting en toeslagen aan. Dit spreekuur is elke donderdag in maart (met uitzondering van 5 maart) en april van 10.00 tot 11.30 uur. Je kunt ook vooraf een afspraak maken via 0344 - 639 940 (tijdens kantooruren en maandag vanaf 13.00 uur).

Persoonlijke belastingvragen
Tijdens het spreekuur kunnen mensen terecht voor vragen over inkomstenbelasting en toeslagen. Bijvoorbeeld over het online aangifte doen met de eigen DigiD. Of over hoe je de Vooraf Ingevulde Aangifte (VIA) gegevens ophaalt met je DigiD. Ook voor belastingtechnische vragen kunnen mensen binnenlopen, bijvoorbeeld welke zorgkosten aftrekbaar zijn. En ook als iemand niet weet of hij recht heeft op zorg- of huurtoeslag, kan hij of zij een bezoek brengen aan het spreekuur. Het spreekuur is bedoeld voor alle inwoners (vanaf 18 jaar) van de Bommelerwaard die vragen hebben over hun persoonlijke belastingzaken.

Voorwaarden
Je kunt bij de bibliotheek hulp krijgen bij het doen van een eenvoudige aangifte. Hierbij zijn een aantal voorwaarden gesteld. Je komt voor deze gratis hulp in aanmerking als je een particulier in loondienst bent (geweest), een inkomen hebt tot 25.000 euro, minder dan 30.000 euro hebt aan spaargeld/aandelen/tweede woning en niet voor het voor eerste jaar in Nederland bent.

Val je buiten de gratis hulp van de bibliotheek, dan kun je terecht bij Stichting Kompas op dinsdagmiddag vanaf 15.30 uur. Voor een afspraak kun je bellen of mailen met Erica Eykema: 06- 219 582 50, ericeeykema@hotmail.com.

Digivaardigheidscursussen
Voor hulp bij het basisgebruik van de computer en internet, is er de gratis activiteit Klik&Tik in de bieb. Hier leer je basisvaardigheden: de computer opstarten, typen, iets opzoeken op internet en een e-mail versturen. Tot slot gebruik van sociale media. Voor wie extra hulp wil bij het leren werken met de digitale overheid, heeft de bieb de gratis cursus Digisterker. Onderwerpen zijn onder meer: een DigiD aanvragen en gebruiken en Mijn toeslagen en Mijn Overheid.

Meer info is te vinden op bibliotheekrivierenland.nl/belastingdienst .

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden