Twaalf cursisten hebben bij EHBO-vereniging Aalst succesvol hun cursus afgerond.
Twaalf cursisten hebben bij EHBO-vereniging Aalst succesvol hun cursus afgerond.

Twaalf cursisten halen EHBO-diploma

Twaalf cursisten hebben onlangs hun EHBO-diploma gehaald bij EHBO-vereniging Aalst. De cursisten kregen op 2 en 3 januari met de cursus eerste hulpverlener.

Aalst - Naast de zelfstudie heeft Arjan Burghout, de kaderinstructeur, de cursisten alle handelingen vakkundig aangeleerd Op 3 januari hebben alle kandidaten, onder toeziend oog van twee examinatoren van het Oranje Kruis, het examen afgelegd. Alle twaalf kandidaten hebben het examen goed voltooid en zijn geslaagd. Ze zijn allemaal in staat om op de juiste wijze eerste hulp te verlenen. Dit kunnen de EHBO'ers nu in de praktijk brengen.

De cursisten moesten op de aanwezige LOTUS-slachtoffers of de pop laten zien dat zij de levensreddende handelingen beheersen. Als EHBO'er is het belangrijk om rustig te blijven, veiligheid in acht nemen, de situatie beoordelen, professionele hulp inschakelen indien nodig en starten met de noodzakelijke handelingen. De geslaagden voldoen met het behalen van het diploma aan de voorwaarden om lid te mogen worden van een EHBO-vereniging. Ze kunnen als lid hun kennis en vaardigheden onderhouden en verdiepen tijdens herhalingslesavonden.

Voor meer informatie: secretariaatehboaalst@gmail.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden