Eric Borrias speelt op woensdag 11 maart de voorstelling 'de 100-jarige man die uit het raam klom en verdween' in de bieb in Zaltbommel.
Eric Borrias speelt op woensdag 11 maart de voorstelling 'de 100-jarige man die uit het raam klom en verdween' in de bieb in Zaltbommel.

Omarm de rebellen en dwarsdenkers

De 85ste Boekenweek, die van zaterdag 7 maart tot en met zondag 15 maart plaatsvindt, staat in het teken van hen die ons voorstellingsvermogen vergroten: de rebellen en dwarsdenkers. Van de dromerige dwarsdenker die veilig thuis afreist naar een andere wereld tot de rebel die zijn messcherpe pen als wapen gebruikt tegen de status quo. In de literatuur is er ruimte voor al die geluiden. Maak kennis met bekende rebellen en dwarsdenkers, bezoek een verteltheater of ga op boekenweekdate! Tijdens de Boekenweek is er van alles te doen in de bibliotheek.

Regio - Het lef van schrijvers om taboes te doorbreken en een steen in de vijver te gooien is van levensbelang voor onze samenleving. Daarom koesteren we de vrijheid die door schrijvers genomen wordt om tegen de stroom in te werken, om dwars en vervelend te zijn, onaangepast en onafhankelijk.

Verteltheater
Eric Borrias speelt in bibliotheek Zaltbommel de voorstelling 'de 100-jarige man die uit het raam klom en verdween'. Een voorstelling naar de bestseller van Jonas Jonasson. Kom en beleef de wonderlijke avonturen van de 100-jarige Allan Karlsson, die op zijn 100e verjaardag uit het raam van het bejaardenhuis stapt en op avontuur gaat. Geniet van zijn unieke kijk op het leven. Deze voorstelling is geschikt voor iedereen van, 7 tot 99+ jaar. Deze voorstelling kun je komen bekijken in bibliotheek Zaltbommel op woensdag 11 maart om 19.30 uur. De voorstelling duurt ongeveer 60 minuten. Een kaartje (3,50 euro) is te koop via de website: www.bibliotheekrivierenland.nl/boekenweek.

Ellie Lust
Ellie Lust is op donderdag 12 maart om 20.00 uur te gast in de bibliotheek in Culemborg in Het Weeshuis. In haar boek 'Mijn jaren bij de politie' vertelt ze openhartig en eerlijk over de ruim dertig jaar dat ze bij de politie in Amsterdam werkte. Deze rebel en dwarsdenker is inmiddels hét gezicht van de Amsterdamse politie. Niet alleen doordat zij wekelijks in diverse programma’s te zien is, maar mede omdat zij als voorzitter van het netwerk Roze In Blauw zich al jarenlang inzet voor het behartigen van de belangen van de LHBT-gemeenschap binnen en buiten Amsterdam. Een ticket is te koop via de website: www.bibliotheekrivierenland.nl/boekenweek.

Maarten van Rossem
Maarten van Rossem is op vrijdag 13 maart om 20.00 uur te gast in de bibliotheek in Tiel (Zinder). Met zijn onderkoelde humor, kritische blik en onvoorstelbaar veel kennis is deze historicus een echte rebel en dwarsdenker. Hij zal ingaan op de actualiteit, maatschappelijke vraagstukken en politieke kwesties.

Maarten van Rossem is vast jurylid van ‘De Slimste Mens’, treedt op in het programma ‘Hier zijn de Van Rossems’ en is auteur van vele boeken, waaronder ‘Nederland volgens Maarten van Rossem’ en ‘Wat is geluk?’ Een ticket is te koop via de website: www.bibliotheekrivierenland.nl/boekenweek.

Sonja Barend
De derde rebel en dwarsdenker, Sonja Barend, was decennialang één van de meest vertrouwde gezichten op de Nederlandse televisie. Generaties groeiden op met haar programma's. Haar heldere en betrokken manier van interviewen was een voorbeeld en inspiratie voor velen. Achter haar elegante en intelligente verschijning gaat een aangrijpend oorlogsverleden schuil dat ze beschrijft in haar boek ‘Je ziet mij nooit meer terug’. Wouter Kurpershoek interviewt haar naar aanleiding van haar boek. Wouter Kurpershoek is al meer dan 25 jaar een bekend gezicht op de Nederlandse televisie en was verslaggever bij de publieke omroep. Op zaterdag 14 maart komen Sonja Barend en Wouter Kurpershoek naar de bibliotheek in Geldermalsen. Het interview begint om 19.00 uur. Een ticket is te koop via de website: www.bibliotheekrivierenland.nl/boekenweek.

Boekenweekdate
Mensen kiezen vaak voor een bekend boek of voor een bekende auteur. Hierdoor kun je mooie verhalen mislopen. Denk eens anders en doe een beetje rebels... In de bibliotheken zijn tijdens de Boekenweek tafels met ingepakte boeken te vinden. Deze boeken kunnen worden geleend zonder te weten welk boek het is. Een Boekenweekdate dus! Is deze blind date een match?

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden