Leerlingen van Den Boogerd hebben 150 bomen geplant in Delwijnen. Dit deden ze in het kader van Nationale Boomfeestdag.
Leerlingen van Den Boogerd hebben 150 bomen geplant in Delwijnen. Dit deden ze in het kader van Nationale Boomfeestdag.

'Bomen maken leerlingen vrolijk'

In het kader van Boomfeestdag werden vorige week door de groepen 7 en 8 van OBS Den Boogerd uit Aalst in Delwijnen, aan de Doensestraat en Eendenkade, 150 bomen geplant. Deze bomen vervangen de oude bomen die in december zijn weggehaald in verband met ouderdom en een groot risico op afbrekende takken.

 Delwijnen  - Na het welkomstwoord van Adrie Bragt, wethouder van de gemeente Zaltbommel, werd uitleg gegeven over het planten van bomen. Met grote betrokkenheid gingen de 21 leerlingen onder begeleiding in het zonnetje aan de slag met het poten van 100 populieren en 50 lindes. Na een korte pauze met ranja, chocolademelk en iets lekkers werd de klus ijverig afgemaakt.

Bomen maken school- woon- en werkomgeving gezonder, koeler en leefbaarder. Marieke Spruijt, directeur OBS Den Boogerd, is blij met deze ochtend: "We vinden het ontzettend belangrijk en zinvol dat we naast goede afvalscheiding in de school, het promoten van drinkwater tijdens schooltijd en het eten van fruit in de schoolpauzes ook op deze manier iets kunnen bijdragen aan een gezonde leefomgeving. Bomen maken leerlingen vrolijk."

Naast de leerlingen van OBS Den Boogerd waren leerlingen van School met de Bijbel De Burcht Aalst aanwezig bij het planten van de bomen.

Op 18 maart wordt de 64e Nationale Boomfeestdag gevierd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden