Een echte Bommelaar

... voelt zich tegenwoordig behandeld worden alsof zij een koe is. Een melkkoe. En de gemeente Zaltbommel is dan de boer. Die net als elke andere boer probeert om zoveel mogelijk melk uit het beste beestje te krijgen.

Want elke druppel telt voor de boer. De boer zegt van zijn veestapel te houden, maar zodra een koe geen melk meer geeft, is het vaak snel over met die liefde. Zo is het momenteel in Zaltbommel ook.

De boer Zaltbommel heeft de laatste jaren haar veestapel flink uitgebreid. Onder andere door veel nieuwbouw. Waaronder veel koopwoningen. En dat zijn voor boer Zaltbommel de beste melkkoeien. Want die geven extra melk door de WOZ-melkmethode van de boer. En het mooie van die WOZ-methode is dat door een simpele ingreep van de boer die opbrengst elk jaar steeds hoger word. De boer genereert dus steeds meer inkomsten zonder extra investering.

Maar... deze boer wil natuurlijk steeds meer bezitten. Dus bedenkt hij hoe hij hoe hij geld kan verdienen aan de koe zodra deze geen melk meer geeft. Natuurlijk is de oplossing simpel. Dood is de koe meer waard dan levend. Dus hup, een belletje naar de slager. Zo bedacht boer Zaltbommel ook een methode om aan hun doden nog geld te verdienen. 1.300 euro per grafsteen. Een geniale zet van de boer die zegt van zijn veestapel te houden.

Maar de boer is nog niet tevreden met zijn opbrengsten. Er moet meer te halen zijn uit zijn veestapel. Eureka! De boer heeft een gouden idee. De huid van de koeien kan hij verkopen aan een looier die er de mooiste dingen van maakt. En de uitwerpselen van zijn liefjes kan hij verkopen als de beste tuinmest ooit. Zo verdient hij zelfs aan het afval dat zijn veestapel produceert. Deze methode blijkt zo goed te werken dat boer Zaltbommel hem overneemt en er zelfs een naam voor verzint. De AVRI-methode.

Ik persoonlijk denk dat er een nieuwe boer (politieke partij Een echte Bommelaar) moet komen die wat minder hebberig is. Eentje die écht om zijn boerderij met vee geeft. Welke boer meldt zich? Ik wil graag solliciteren als boerenknecht.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden