Internationale Vrouwendag in Poorterij

Afgelopen zondag vierden tweehonderd vrouwen weer Internationale Vrouwendag in De Poorterij in Zaltbommel. Dit jaar stond in het teken van 'vrijheid': wat betekent vrijheid voor mij? Verschillende thema’s in relatie met vrijheid voor vrouwen kwamen aan de orde zoals; veiligheid, economische zelfstandigheid, familie en relaties, zorgen en politiek.

Zaltbommel - Het thema ‘vrijheid’ werd in workshops, ludieke creatieve acties, fototentoonstelling, muziek, dans en theater op diverse manieren uitgewerkt. En besproken thema’s zullen gedurende het jaar zeker een vervolg krijgen zoals vrouwen en veiligheid en economische zelfstandigheid.

Na het traditionele ‘welkom’ in tien talen werd het wereldplein geopend. Ook dit jaar was het weer een gezellige, inspirerende markt met vrouwelijke ondernemers, kunstenaars, vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties, muziek, foto’s en ludieke creatieve acties. Ook de hapjes van de vier kraampjes van de wereldkeuken vonden weer gretig aftrek.

Cabaretière, actrice en schrijfster Funda Müjde gaf aan de hand van haar eigen levensverhaal op indrukwekkende, inspirerende en humorvolle wijze invulling aan het thema vrijheid.

Vanaf 16.15 uur waren ook mannen van harte welkom en werd de dag muzikaal en swingend afgesloten met salsaband Abanicos.

Het was weer een dag vol verbinding, ontmoeting, inspiratie, enthousiasme en uitwisseling.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden