De Matthäus Passion vindt plaats op zaterdag 4 april om 19.30 uur in de Sint-Maartenskerk in Zaltbommel.
De Matthäus Passion vindt plaats op zaterdag 4 april om 19.30 uur in de Sint-Maartenskerk in Zaltbommel.

Bommelse Burgemeester ambassadeur Passion

Burgemeester Pieter van Maaren treedt toe tot het Comité van Aanbeveling van de Matthäus Passion in Zaltbommel. Evenals zijn beide voorgangers Peter Rehwinkel en Albert van den Bosch vindt ook Van Maaren het een eer dit ambassadeursschap uit te dragen.

Zaltbommel - Van Maaren: "Als kind uit een muzikaal gezin speelt muziek altijd al een rol in mijn leven. Zelf speel ik van kinds af aan piano en ook met de Matthäus Passion maakte ik op jonge leeftijd al kennis. Voor mij hoort het erbij en ik heb reeds vele uitvoeringen meegemaakt. Meestal in Utrecht, maar ook al eens in Leiden. Nog nooit in Zaltbommel overigens. Ik ben benieuwd hoe de uitvoering in de mooie Sint-Maartenskerk gaat zijn."

Hans Vuuregge, voorzitter van de Stichting Muziek in de Sint-Maarten: "Inmiddels is de Matthäus Passion in Zaltbommel een traditie en één van de culturele hoogtepunten in de Bommelerwaard. Het is mooi dat ook de burgemeester dat gedachtegoed met onze stichting uitdraagt. Onze ambassadeurs denken met ons mee over hoe we nog meer mensen kennis kunnen laten maken met de uitvoering en de promotie eromheen."

Pieter van Maaren sluit zich, als lid van het Comité van Aanbeveling, aan bij Tjallien van Loon, Paulette Willemse, de burgemeester van Maasdriel Henny van Kooten, en Peter Rehwinkel en Albert van den Bosch, beiden oud-burgemeester van Zaltbommel.

Kaarten voor de Matthäus Passion zijn online te boeken via www.matthauspassion.nl .

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden