De SamenLoop voor Hoop Bommelerwaard is verplaatst naar 5 en 6 juni 2021. Gelukkig kan de organisatie dan alsnog terecht op Ammersoyen.
De SamenLoop voor Hoop Bommelerwaard is verplaatst naar 5 en 6 juni 2021. Gelukkig kan de organisatie dan alsnog terecht op Ammersoyen.

SamenLoop verplaatst naar juni 2021

De kogel is door de kerk. Dit jaar geen SamenLoop voor Hoop Bommelerwaard rondom Kasteel Ammersoyen. Door alle ontwikkelingen rondom het coronovirus wordt het evenement verplaatst naar zaterdag 5 en zondag 6 juni 2021.

Bommelerwaard - "We staan vierkant achter het besluit van KWF Kankerbestrijding”, laat voorzitter Marion Kooijman-Van Lokven in een eerste reactie weten. Door alle ontwikkelingen rondom het coronavirus waren alle voorbereidingen al stilgelegd, toen de organisatie afgelopen donderdagavond te horen kreeg dat alle samenlopen tot 1 augustus worden uitgesteld. “Voor ons zeker geen afstel, want we zijn volgend jaar juni wederom van harte welkom op en rondom kasteel Ammersoyen."

Zo makkelijk als het nu wellicht overkomt, zo eenvoudig was het zeker niet. Het bestuur was begin vorige week tot hetzelfde besluit gekomen, nog voordat het KWF besloot om alle evenementen voor de komende vier maanden niet door te laten gaan. “Zelfs als het KWF dit niet had besloten of het coronavirus binnen twee maanden verdwenen zou zijn, dan nog vinden wij het onverantwoord om zo snel zo’n enorm evenement te houden. We verwachten duizenden mensen, honderden mensen lopen achter elkaar over een intiem parcours. Mensen die kanker hebben of hebben gehad zijn aanwezig, een zeer kwetsbare risicogroep. Nee, dat voelt niet goed, dat moeten we niet willen.”

De afgelopen week ging het bestuur in overleg met de meest belangrijke partijen, om te checken of ze ook op zaterdag 5 en zondag 6 juni 2021 welkom zou zijn bij het kasteel en de daarbij gelegen weilanden. “Want zonder de medewerking van deze partners, zijn we nergens. We vinden die locatie zo geschikt voor zo’n soort evenement. De sfeer, de route, alles is precies goed. Gelukkig waren zij wederom bereid om hun medewerking aan ons evenement te verlenen. Echt fantastisch, ik kan niet anders zeggen.”

Over de vraag ‘hoe nu verder’ hoeft de voorzitter niet lang na te denken. Het bestuur heeft meteen de koppen bij elkaar gestoken om alle vervolgstappen in kaart te brengen. “Iedereen die zich al heeft ingeschreven, van vrijwilliger tot sponsor, ontvangt van ons persoonlijk bericht. We willen hen vragen of de bestaande afspraken en acties mogen blijven staan. Het geld dat wordt opgehaald gaat sowieso naar kankeronderzoek. Ook alle teams kunnen ingeschreven blijven. Mocht er voor iemand het komend jaar iets veranderen waardoor hij of zij niet meer kan deelnemen, dan houden we daar uiteraard rekening mee.”

Omdat alle maatregelen door het coronavirus zich zo snel ontwikkelen, heeft de organisatie nog niet op alle vragen antwoord. Houd daarom de facebookpagina @SLVHBommelerwaard in de gaten. Op de website, www.samenloopvoorhoop.nl/bommelerwaard , staat een overzicht met veelgestelde vragen. Zit het antwoord er niet tussen? Neem dan contact op met bommelerwaard@samenloopvoorhoop.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden