Milan Kramer en Xem Bauman gaan samen in de straten van Aalst op berenjacht.
Milan Kramer en Xem Bauman gaan samen in de straten van Aalst op berenjacht. (Foto: Marielle Pelle)

Berenjacht in Bommelerwaard

Overal verschijnen ze ineens voor de ramen: De mooiste, zachte en lieve pluche teddyberen. Ook in de Bommelerwaard! Maar waarom staan ze voor de ramen? Zodat kinderen op 'berenjacht' kunnen! Het idee is overgewaaid uit Australië, om de kinderen te vermaken tijdens een wandelingetje in de buurt.

Bommelerwaard - Door heel Nederland vind je momenteel teddyberen voor het raam. En gelukkig ook in de Bommelerwaard. Er is een landelijke kaart met alle beren, KnuffelBerenjacht NL, maar in Zaltbommel is Guus Krähe een 'eigen' kaart begonnen. "Ik ben ermee begonnen in de facebookgroep 'Zaltbommel zorg voor elkaar'. De landelijke kaart was overbelast en traag door de vele bezoekers. Op verzoek ben ik er even ingedoken en ben toen deze kaart gestart." En het loopt als een trein! Op die kaart zijn door heel Zaltbommel de beren te vinden.

Ook buiten Zaltbommel wordt er meegedaan. In Aalst was het Lydia Bauman, zelf werkzaam in de kinderopvang, die het bericht op een pagina van collega zag. "Ik loop in deze periode elke avond met mijn gezin een rondje, maar ik raak dat zelfde rondje wel beu. Toen zag ik dit idee", vertelt Bouman. "Ik lanceerde het een beetje terughoudend op mijn facebookpagina en even later ook in de klassenapps van mijn eigen kinderen en direct ontplofte het", vertelt ze lachend. In navolging van Aalst volgden ook andere dorpen in de Bommelerwaard en overal kan men op berenjacht. Op internet worden bijbehorende voorleesverhalen gelanceerd en er zijn afstreepkaarten met hoeveel beren er zijn gevonden. Bauman geniet van de reacties en de kinderen die ze nu op berenjacht ziet gaan. "De reacties zijn zo leuk en je ziet kinderen zoekend door de straat, heerlijk om ze weer meteen doel buiten te zien."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden