Het zou mooi zijn als men thuis ook een kaarsje ontsteekt, lichtpuntjes kunnen we allemaal gebruiken.
Het zou mooi zijn als men thuis ook een kaarsje ontsteekt, lichtpuntjes kunnen we allemaal gebruiken. (Foto: Eva vd Dungen)

Online vieringen in de Goede Week

Om toch, ondanks de coronamaatregelen, samen te kunnen vieren op weg naar Pasen, zijn er naast de interkerkelijke website www.coronacontacten.nl, ook verschillende uitzendingen vanuit de kerken. De katholieke kerk in de Bommelerwaard zenden extra vieringen uit in de Goede Week van palmzondag, Goede Vrijdag tot de paaswake. De mensen kunnen tot woensdag voor de viering intenties of verzoeken om gebed opsturen naar info@katholiekbommelerwaard.nl.

Bommelerwaard - Op zondag 5 april wordt om 10.00 uur de viering van Palmzondag uitgezonden vanuit de Sint Martinuskerk in Zaltbommel. Pastor Roland Putman en pastor Bertus Bus gaan, samen met Danny Hakvoort (familie pastoraat), hierbij voor. Tijdens de viering zullen de palmtakken worden gezegend die over de diverse r.k. kerken in de Bommelerwaard zullen worden verdeeld en kunnen worden opgehaald. Ook gaan er palmtakken naar de diverse zorg -en verpleegtehuizen om daar door vrijwilligers onder de bewoners te worden verdeeld.

Op vrijdag 10 april wordt vanuit Kerkdriel van 15.00 tot 15.30 uur een kruisweg voor kinderen uitgezonden, met dominee Lia Davidse en pastor Jos Vriesema. Aansluitend wordt er om 15.30 uur een oecumenische viering uitgezonden. Diaken Coen van Loon met dominee Maria Baan gaan hierin voor, zodat mensen thuis mee kunnen bidden.

Zaterdag 11 april wordt om 20.00 uur wordt de paaswake uitgezonden vanuit de Sint Martinuskerk in Kerkdriel. De paasviering zal daarna ook te zien zijn via de website van de parochie, www.katholiekbommelerwaard.nl, en www.coronacontacten.nl, zodat men ook met Pasen de viering thuis mee kan maken. Tijdens de paaswake wordt ook de paaskaars ontstoken en het licht gedeeld. Het zou mooi zijn als allen wie dat willen, op dat moment in de paasviering ook thuis een kaarsje zouden ontsteken. Hierdoor ontstaat een grote kring van lichtpuntjes, en lichtpuntjes die kunnen we allemaal wel gebruiken. Op de website vind je ook informatie en een filmpje over hoe je thuis een palmpasenstok kan maken en je kunt voorbereiden op de paasvieringen.

Selfies in de kerken
Het is helaas niet mogelijk en ook niet verstandig om naar de vieringen of diensten in de kerken te gaan. Juist in deze tijd voor Pasen is dat een groot gemis. Een Italiaanse priester kwam hierop met een heel praktische oplossing. Hij vroeg aan zijn parochianen om een selfie te maken of een foto van hen zelf te zoeken, en deze naar hem op te sturen. Al deze foto's heeft hij uitgeprint en in de kerkbanken gezet. Met een blik in de kerk, voelde hij zich niet alleen, maar wist hij ook voor wie bij bad, en met wie hij in verbondenheid de zondag vierde.

Vanuit de Franciscusparochie is nu ook een oproep, aan wie 'aanwezig' wil zijn, om een selfie of portretfoto te sturen naar info@katholiekbommelerwaard.nl. De foto's zullen door de parochie worden uitgeprint en bij de vieringen in de Goede Week in de kerkbanken worden gezet. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden