Henny Blonk
Henny Blonk

Passie op pauze

In de rubriek 'Passie op Pauze' vertellen plaatsgenoten over de passie die zij momenteel even niet of minder kunnen beleven, maar waar ze zich - wanneer de regels versoepeld zijn - zéker direct weer aan zullen overgeven. Wat mis jij nu het meest in deze tijden van sociale geheelonthouding? Stuur ons een e-mail met een foto van jezelf! Ons mailadres is: redactie.toren@dpgmedia.nl en redactie.carillon@dpgmedia.nl.

Dirk Brugmans, Nederhemert: "Alle activiteiten van ’t Hemerts Visserskoor liggen stil. Niet meer samen komen als koor, geen biertje of wat anders drinken met elkaar. Maar we houden nog wel contact! Telefonisch blijven wij op de hoogte en horen we dat een koorlid verhuisd is van Well naar Ammerzoden. Dan breng ik een bloemetje op afstand. Ook mijn taak als vrijwilliger bij ’t Slot in Gameren ligt al een tijd stil. Elke vrijdagmiddag bracht ik ouderen naar huis met de Slotbus. Mijn werk als voorzitter van de cliëntenraad de Lindeboom in Ammerzoden ligt ook stil. Het virus is hard binnen gekomen, maar het is even niet anders. Onze gezondheid staat voorop."

Diana van Mil, Rossum: "We houden de moed erin! Ik heb thuis een orgel en piano staan, dus vervelen doe ik me niet, maar ik mis wel de koren en samenzang die ik begeleid in diverse kerken. Met name mijn geliefde koorleden van het koor Alem/Rossum mis ik zeer, onze gezellige repetities, onze zang tijdens de kerkdiensten.
Gelukkig is iedereen gezond gebleven, op twee mensen na, maar die hebben geluk gehad en zijn goed herstellende. Lieve mensen, ik mis jullie, hou vol, hopelijk tot gauw ziens. Lieve groetjes!

Henny Blonk, Kerkdriel: "Mijn passie staat momenteel ook op pauze. Als hobby grafeer ik glas en geef hier demonstraties voor, 'De Glasversierder'. Wat ik vooral mis is dat ik het laat zien en uitleg aan kinderen en volwassenen geef. Zeker de tijd naar Moederdag toe is leuk, want dan graveer ik een tekst geschreven door het kind, in het handschrift van het kind, op glas. Daarnaast maak ik allerlei sporten en dieren op glas."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden