NEE!

Door Johan Cahuzak

Nee, dat kan absoluut niet. Ben je nou helemaal mal? Kijk, ik weet best dat er prachtige initiatieven ontstaan zijn de laatste maanden. Mensen blijken creatiever dan gedacht. Met ontroerende inzet proberen enthousiastelingen hun kindjes overeind te houden. Allemaal waar, veelal prachtig maar dit kan echt niet.

Je mag van mij in je tuin van alles ophangen. Maak er desnoods een camping van of voor mijn part een pretpark. Verzin een speurtocht, loop op gepaste afstand een Avondvierdaagse, zwem de Elfstedentocht, rij de route van Parijs-Roubaix maar dan in Drenthe, breng harmonie in de gemeenteraad van Maasdriel, organiseer een lichtjesfeest, doe een thuis- en tuinfeest, regel desnoods een plaatselijke pubkwis maar doe liever geen voortuin barbecue en al helemaal niet zoals voor Ophemert gesuggereerd werd.

Ik citeer: “Is het niet een leuk idee om ’s avonds om 18.00 uur (op Koningsdag), JC) te gaan barbecueën in de voortuin? Zet deze keer de radio wel wat harder en maak wel wat lawaai, zing liedjes over de heg en bak hem bruin.”

Nee, dat is geen leuk idee. Dat is een ronduit slecht plan.

Ik heb een hekel aan een radio die wat harder staat. Tenzij het mijn eigen radio is maar die horen ze in het dorp nooit. Ik wil jullie extra lawaai niet horen en ik zit eigenlijk ook niet te wachten op liedjes over de heg.

Als gezegd, ik ben diep onder de indruk van wat men allemaal verzint, zeker ook in Ophemert. Maar dit gaat te ver.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden