Handwerkgroep 'Goed Gemaakt' haakt en breit voor de stichting Troostdekentjes Gelderland/Flevoland.
Handwerkgroep 'Goed Gemaakt' haakt en breit voor de stichting Troostdekentjes Gelderland/Flevoland.

Handwerken voor 't goede doel

Zaltbommel - Handwerkgroep 'Goed Gemaakt' is al ruim een jaar aan het haken en breien voor de stichting Troostdekentjes Gelderland/Flevoland, onderdeel van de landelijke organisatie, waar heel veel mensen in hun vrije tijd de prachtigste dingen voor maken. In mei is er een statiegeldactie bij de Albert Heijn in Zaltbommel.

Dekentjes, knuffels en zorgenvriendjes worden met liefde gemaakt, om troost te bieden aan kinderen die het, om wat voor reden dan ook, een poosje moeilijk hebben. Dat kan door ziekte of handicap zijn, maar bijvoorbeeld ook door ziekte of overlijden van een gezinslid.

Een ouder, iemand uit de omgeving of organisaties kunnen een aanvraag doen. Zo zijn er ziekenhuizen, Ronald MacDonald Huizen, blijf-van-mijn-lijf-huizen, jeugdzorgorganisaties, die er regelmatig een beroep op doen.

Er zijn geen kosten aan verbonden, alles wordt belangeloos gedaan. Voor de verzendkosten is de organisatie afhankelijk van donaties. Daarom wordt in mei bij de Albert Heijn in Zaltbommel een statiegeldactie gehouden. Als klanten hun statiegeldbon in de speciale bak bij de flessenautomaat doen, komt dit ten goede aan de stichting.

De handwerkgroep komt elke dinsdag van 13.30 tot 15.30 uur bij elkaar in de bieb in Zaltbommel. Momenteel uiteraard niet, vanwege de coronacrisis. Maar de meesten werken thuis wel verder!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden