Column Een echte Bommelaar

... is ook de naam van een facebookgroep. Bedoeld om er positieve berichten op te plaatsen. Of mededelingen die interessant zijn voor Bommelaren. Niet dat deze pagina daar alleen voor gebruikt wordt, soms is het net een klaagmuur. Ach ja, ieder zijn ding.

Maar sinds de coronacrisis is er iemand heel positief bezig in deze groep. Er zijn er meer positief bezig, maar deze persoon is mij opgevallen. Wim Heijman. Een muzikale zeventiger (Wim, sorry als ik u te oud schat) die vanuit zijn huis klassiekers zingt, zichzelf begeleidend op de gitaar.

Waarschijnlijk is Wim lid geweest, of nog steeds, van een bandje. Zo niet, dan zou ik, als ik hem was, er snel een oprichten. Want deze man weet elke keer weer een glimlach op mijn gezicht te toveren.

Waarom? Ten eerste door zijn muziekkeuzes, ten tweede omdat de sympathie ervan afspat. Echt zo'n man waar je op zou stemmen als hij kandidaat zou zijn bij The Voice Senior.

Hé, nu ik dit schrijf, ik krijg een idee. The Voice Zaltbommel! Er zijn vast meer verborgen muzikale talenten woonachtig in ons stadje.

Plaats een filmpje van je thuisoptreden op Een echte Bommelaar, en kijk hoe het thuispubliek reageert. Als er voldoende mensen meedoen (dus niet twee of drie), en als deze mensen ook voldoende getalenteerd zijn, dan heb ik misschien een leuke prijs geregeld.

Een maatje van mij, volkszanger Henk Damen, heeft een eigen platenmaatschappij, Bling Music. Hij is wel bereid om een cd op te nemen van de favoriet, of favorieten. En als je niet kunt zingen, maar wel super mooi piano kunt spelen, doe dat dan. Het is dat ik ooit al een cd uitgebracht heb, anders deed ik zeker mee. Voor alle deelnemers: Succes! En wie weet tot ziens in Ahoy.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden