In plaats van 'Beleef de Boerderij' kun je dit jaar deelnemen aan een boerenpicknick!
In plaats van 'Beleef de Boerderij' kun je dit jaar deelnemen aan een boerenpicknick! (Foto: )

Boerenpicknick op Tweede Pinksterdag

Jaarlijks organiseert de agrarische natuurvereniging de Capreton op Tweede Pinksterdag 'Beleef de Boerderij'. Dit drukbezochte evenement vindt vanwege de coronacrisis helaas geen doorgang. Daarom komt de Capreton met een alternatief: een Boerenpicknick. Dankzij dit initiatief kunnen gezinnen de Bommelerwaardse regio ontdekken en genieten zij van heerlijke streekproducten. Met de gemeente zijn afspraken gemaakt over de veiligheid van de actie.

Hedel - Gezinnen kunnen in de Bommelerwaard picknicken en genieten van de omgeving en van de heerlijke streekproducten uit de Bommelerwaard. Een toertocht met auto of fiets voert langs de mooie plekken in de streek waar de Capreton een rol heeft. Denk daarbij aan de weidevogelgebieden, natuurvriendelijke oevers, bijenhotels maar ook het landschap waar lekkere streekproducten vandaan komen.

Picknickpakket
Liefhebbers kunnen een picknickpakket bestellen met daarin producten uit de regio. Denk aan broodjes, aardbeien, eieren, boter, appelsap, melk, karnemelk, fruit en kaas van Mijn KaasKoe. Ook benodigde picknickattributen zoals mesjes, bordjes en een vuilniszak zijn aanwezig. Tot slot mag de routekaart met de bijzondere picknickplaatsen in de Bommelerwaard natuurlijk niet ontbreken.

Strobalen
Op een coronaverantwoorde wijze worden picknickplaatsen met strobalen in het gebied gecreëerd. De route start bij de Golfboerderij van Zeelst aan Achterdijk 57 in Hedel. Hier halen de deelnemers op een aangegeven tijdstip het picknickpakket op. De route eindigt bij de IJsboerderij Schoonheuvel Veldweg 55 in Hedel. Hier kunnen de deelnemers de bon voor een ijsje inleveren.

Geïnteresseerden schrijven zich in op de website van de Capreton, www.capreton.nl, en maken een keuze om het picknickpakket tussen 10.00 uur en 14.00 uur op te halen. Op die manier heeft de organisatie grip op het aantal mensen dat tegelijkertijd samenkomt. Om de veiligheid te waarborgen is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden