Leerlingen Sandra, Jochem, Wilmer en Lisa van het Gomarus Scholengemeenschap uit Zaltbommel hebben finaleticket inmiddels in handen.
Leerlingen Sandra, Jochem, Wilmer en Lisa van het Gomarus Scholengemeenschap uit Zaltbommel hebben finaleticket inmiddels in handen.

Leerlingen Gomarus plaatsen zich voor de finale van Vakkanjers

Leerlingen van de Gomarus Scholengemeenschap uit Zaltbommel hebben een ticket naar de landelijke finale van Vakkanjers in de wacht gesleept tijdens de halve finales van Vakkanjers. Hier presenteerden teams van ruim honderd scholen hun oplossingen en ideeën om jongeren en ouderen meer te laten bewegen.

Zaltbommel - Het winnende team van de Gomarus Scholengemeenschap, bestaande uit Sandra, Jochem, Wilmer en Lisa, maakte een Recycle Ball Game. Een spel waarbij doppen in ‘bakjes’ van diverse grote moeten worden gegooid. Zowel doppen als bekertjes, delen van flesjes, blikjes en andere verpakkingen krijgen hiermee een tweede bestemming. Afval wordt hierbij gebruikt om in beweging te komen. Voor groot en klein, mensen in een rolstoel of ouderen is het een spel op maat. Eenvoudig te maken met spullen die algemeen voorhanden zijn. Met dit idee plaatsten de leerlingen zich voor de finale van Vakkanjers.

De finale
De teams met de beste ideeën plaatsen zich voor de finale: Vakkanjers LIVE op 10 en 11 juni 2020. Dan vindt de finale plaats via een live uitzending die online uitgezonden wordt.

Vooraf toert de organisatie twee weken door het land om alle finalisten te interviewen over hun oplossingen, ideeën en gemaakte producten. Dit kun je volgen via de website www.vakkanjers.nl.

Over Vakkanjers
Vakkanjers is een programma van Jet-Net & TechNet en komt voort uit initiatief van technische sectoren om meer jongeren te interesseren voor techniek. Met Vakkanjers ontdekken en ontwikkelen jongens en meiden hun vakmanschap al sinds 1999. Dat doen ze aan de hand van realistische opdrachten voor een landelijke opdrachtgever. De leerlingen ontwikkelen naast technisch vakmanschap ook 21th century skills zoals initiatief nemen, teamwerk en klantcontact. Met deze vaardigheden hebben ze straks een streepje voor op de arbeidsmarkt.

Kijk voor meer info op www.vakkanjers.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden