De kersverse hoofdtrainer van Nivo Sparta, Niels Blom, is een kind van Zaltbommel. Beeld op de Markt in de binnenstad.
De kersverse hoofdtrainer van Nivo Sparta, Niels Blom, is een kind van Zaltbommel. Beeld op de Markt in de binnenstad. (Foto: Wout Pluijmert)

Blom hoofdtrainer van Nivo Sparta

Nivo Sparta slaat met het eerste elftal een andere weg in. De spelersgroep zal zoveel mogelijk uit spelers bestaan die uit het eigen Zaltbommel komen. Hoofdtrainer wordt een echte Bommelaar, Niels Blom. Hij wordt bijgestaan door voormalig trainer en bestuurslid technische zaken Bert Ruijsch.

door Wout Pluijmert

Zaltbommel - De vertrekkend trainer Theo de Boon heeft nog een aantal weken met zijn groep doorgetraind. Niels Blom pakt het in augustus op. Deze week, op 11 juni, gaat sportpark De Watertoren, het thuishonk van voetbalclub Nivo Sparta, op slot. Op 6 augustus worden de trainingen hervat. De KNVB bracht vorige week naar buiten dat de competities zeer waarschijnlijk in de derde week van september weer kunnen beginnen. Blom had zich een andere start als hoofdtrainer van zijn Nivo Sparta gewenst, maar het coronavirus heeft voor veel veranderingen gezorgd. “Ik heb na mijn assistentschap bij Theo van Geffen, vier seizoenen met het tweede elftal van Nivo Sparta gewerkt. Eigenlijk heb ik niet fatsoenlijk afscheid van die gasten kunnen nemen. Vanwege de nieuwe situatie bij de club begin ik eerder dan verwacht als hoofdtrainer. Door de gegeven omstandigheden, van de 22 selectiespelers komen er zestien uit Zaltbommel, denk ik dat ik op dit moment de juiste man op de juiste plaats ben. Een aantal van de spelers had ik al onder mijn hoede toen ik trainer van de F’jes was."

Blom hoefde niet te solliciteren. Hij is door het bestuur voorgedragen. Hij is niet in het bezit van de vereiste diploma's maar gaat begin september beginnen aan de cursus voor UEFA B.

“Ik hoop echt dat wij al in augustus ons geplande oefenprogramma kunnen afwerken. Ik heb de nieuwe spelersgroep begin juli bijeen voor een kennismakingsavond. Aansluitend hebben wij een bootcamp aan de Tijningenplas hier in Zaltbommel. Dan leren de boys elkaar meteen op een andere manier kennen.” Nivo Sparta was na de winterstop met trainer Theo de Boon goed op weg. De ploeg had zelfs even uitzicht op de tweede periodetitel. Blom weet dat zijn jonge groep zich komend seizoen zal moeten aanpassen aan het niveau. "Mijn nieuwe groep is echt piepjong. Ik ben wel dolblij dat Frenk Schaap toch is gebleven. Hij is ons paradepaardje en zorgt niet alleen voor extra kwaliteit en doelpunten, maar is samen met Glenn Schapendonk, de routinier. Het is mooi dat ik een herkenbaar team voor Zaltbommel kan gaan neerzetten. Wij zullen best wel eens een pak op de broek krijgen. Dat is vervelend, maar veel minder erg als er voor elke meter is gestreden. Voor mij is het een geweldige uitdaging om met deze gasten aan de gang te gaan. Ik ben blij dat Bert Ruijsch mij gaat ondersteunen. Zelfs als ik nu al over de juiste papieren zou beschikken had ik als beginnend trainer graag een ervaren iemand naast mij gehad." Blom fungeerde eerder als speler onder Ruijsch. "Wij gaan het tijdens de trainingen en op zaterdag samendoen, maar ik zal wel de beslissingen nemen, is de afspraak."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden