Zaltbommel verduurzamen

De gemeente Zaltbommel en woningcorporaties De Kernen en Woonlinie werken constructief samen om Zaltbommel verder te verduurzamen. Onlangs onderstreepten zij deze samenwerking door het zetten van een handtekening onder de Deal voor Duurzaamheid. Hierin spreken de partijen af wat de gezamenlijke doelstellingen zijn en hoe zij deze stapsgewijs bereiken.

Zaltbommel - "In Zaltbommel bestaat 24 procent van de woningvoorraad uit sociale huurwoningen. De woningcorporaties spelen daarom een belangrijke rol in hoe we per woning, per straat of per buurt woningen kunnen gaan verwarmen zonder het gebruik van aardgas", aldus wethouder Posthouwer.

De partijen zien het tekenen van de deal vooral als een extra aanzet tot het verder verduurzamen van de sociale woningvoorraad. Gezamenlijke doelen van de drie partijen zijn namelijk onder meer het verkleinen van de CO2 voetafdruk en gebruikers bewust maken van hun energieverbruik met gedragsverandering tot gevolg. De afspraken richten zich dus in eerste instantie op de doelen van de energietransitie.

Namens de betrokken partijen zetten wethouder Posthouwer, Marinus Kempe (directeur De Kernen) en Peter van den Heuvel (directeur Woonlinie) hun handtekening onder de intentieverklaring.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden