Nabil Bouchlal voelt zich thuis bij Kerkwijk. De oud-prof is tot medio 2023 aan de club uit de Bommelerwaard verbonden.
Nabil Bouchlal voelt zich thuis bij Kerkwijk. De oud-prof is tot medio 2023 aan de club uit de Bommelerwaard verbonden. (Foto: Jan Noorlandt)

Nabil Bouchlal tot 2023 bij Kerkwijk

Zoals vrijwel alle voetbalclubs blijft ook Kerkwijk in beweging. Trainer Nabil Bouchlal houdt zich aan de regels van het RIVM, traint op afstand, en gaat nog tot de tweede week van juli op deze wijze door.

door Wout Pluijmert

Kerkwijk“Wij zijn vanaf het moment dat het weer kon, een keer per week gaan trainen en dat blijven wij doen tot donderdag 9 juli. Bewust een keer per week omdat ik door het hetgeen nu mag en kan twee keer in de week onzin vind. Toch is het goed voor de jongens om fysiek bezig te zijn. Wij wonnen op de laatste speeldag van het seizoen met 1-0 de derby van Well nadat wij een week eerder met tien man ook bij ASH hadden gewonnen. Voor ons was het jammer dat de competitie werd beëindigd, maar het is natuurlijk niet anders."

Bouchlal kijkt tevreden terug op zijn start bij Kerkwijk. "Ik heb heel goede dingen gezien. De spelers hebben aan mij en een andere speelstijl moeten wennen. Ondanks dat ik vind dat wij te weinig punten hebben vergaard, geef ik ons toch het cijfer zeven. Een dikke voldoende dus.”

De Tilburger is ervan overtuigd dat hij met zijn ploeg een aantal plaatsen hoger had gestaan als hij vanaf het begin over zijn volledige selectie had kunnen beschikken. “Bart de Waal is pas later fit geraakt. Hij is nog jong, maar laat zien dat hij bepalend is voor onze speelstijl. Daarnaast sloot de snelle aanvaller Jur van Haaften later aan. Daardoor hadden wij aanvallend minder opties. Ik weet uiteraard dat elke trainer dit meemaakt. Het is zoals het is, maar het heeft ons wel punten gekost. Op ons niveau is het missen van bepalende spelers meteen doorslaggevend."

Er is vanuit de club waardering voor de werkwijze van Bouchlal. Hij had al een contract voor twee seizoenen, maar in coronatijd kwam het bestuur met het voorstel om die periode met nog eens twee seizoenen, tot 2023, te verlengen. "Daar heb ik wel even over na moeten denken. Maar ik heb het gevoel dat ik nu de ruimte krijg om met deze spelersgroep te gaan bouwen. Als alle stukjes in elkaar vallen, geloof ik in deze nog jonge groep."

Kerkwijk ziet Stan van Haaften en Jorel Helderman stoppen maar krijgt er jonge spelers als Daniël Jorge Goncalves, Jort de Jong (18), (beiden Nivo Sparta) en de 17-jarige Joël Vos (Roda Boys/Bommelerwaard) bij. Daarnaast worden twee spelers uit eigen opleiding aan de selectie toegevoegd en maken jonge spelers als Michel van den Hanenberg en de eerdergenoemde Bart de Waal jaarlijks progressie. "Natuurlijk had ik er ook graag een paar jongens met wat meer ervaring bij gehad, maar dat is niet gelukt. Ik had mijn hoop gevestigd op de komst van Maikel van Opijnen. Hij heeft uiteindelijk voor Roda Boys/Bommelerwaard gekozen en dat respecteer ik."

Het is niet bekend hoe de competities van de vierdeklassers in Zuid I eruit gaan zien. "Ik verwacht geen veranderingen, al hoop ik wel dat er een club aan onze afdeling wordt toegevoegd zodat wij naar veertien clubs gaan. Ik vond het vervelend dat er twee keer in het seizoen een gat viel."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden