Hubert Duijzer is ontzettend trots op zijn verbouwde supermarkt. De Plus in Brakel heeft nu de Plus Briljant 2.0- formule. Woensdag is de supermarkt vanaf 08.00 uur geopend.
Hubert Duijzer is ontzettend trots op zijn verbouwde supermarkt. De Plus in Brakel heeft nu de Plus Briljant 2.0- formule. Woensdag is de supermarkt vanaf 08.00 uur geopend.

Dorpswinkel is uit zijn jasje gegroeid

Groen en fris oogt het winkelpand van de nieuwe Plus Briljant 2.0 in Brakel die deze week zijn deuren opent. Een winkel van deze tijd, met gezonde en goede producten.

door Marielle Pelle

Brakel - Bijna 20 dagen was de supermarkt gesloten en stonden er geen auto’s op het parkeerterrein, maar stond het vol met bouwcontainers en werkbusjes. De winkel is helemaal leeggehaald en alleen de buitenmuren stonden nog overeind. Het pand van 1.000 m2 winkelruimte is omgetoverd naar een winkelplein van 1.460 m2. Vandaag is de opening van de Plus, met de nieuwste Plus Briljant 2.0.

"Ik ben blij dat ik wat moois neer kan zetten", zegt de 41-jarige ondernemer Hubert Duijzer. Duijzer is de vierde generatie Duijzer die in Brakel een kruideniers- en levensmiddelenonderneming heeft. "Mijn overgrootmoeder begon een klein kruidenierswinkeltje, en mijn opa ging ermee verder." Duijzer kijkt vanuit het pand naar buiten over de weilanden en zegt: "Hij is met een kruiwagen begonnen en nu zijn we uitgegroeid tot een winkel helemaal van deze tijd." Het was de vader van Duijzer die 25 jaar geleden besloot om van kleine buurtsuper de sprong te wagen naar een supermarkt aan de rand van het dorp. Nu is die winkel opnieuw verbouwd, vijftig procent vergroot en biedt het de consument een groot winkelplein, met een ruim versplein. Ook de regioproducten hebben meer plaats gekregen. "We hebben altijd veel werk in de winkel gestoken, dan kun je kiezen om niets te doen en weggedrukt te worden of je kunt kiezen om te investeren en vooruit te gaan."

Vandaag opent de winkel, maar een speciale rol was gistermiddag weggelegd voor de buren van de Plus. Het was de wens van een bewoner van woonzorgcomplex De Regenboog om boodschappen te komen doen in de vernieuwde supermarkt. Deze man had voor zijn verjaardag een nieuwe boodschappentas gekregen, maar door de coronacrisis had hij deze nog niet kunnen gebruiken. Duijzer: "Toen die vraag binnen kwam, was het voor ons gelijk duidelijk dat we hier iets mee gingen doen. Onze buren waren dinsdag onze eerste klanten."

Iedereen werkt hard om de winkel tiptop in orde te hebben. Duijzer houdt alles nauwlettend in de gaten. "De afgelopen periode was niet makkelijk. We hebben enorm veel uren gemaakt door de crisis en er is ontzettend hard gewerkt aan de verbouwing. Ik heb me 's nachts weleens afgevraagd of het wel goed zou komen." Met gepaste trots zegt hij: "Ik ben blij om het eindresultaat te laten zien aan al mijn klanten."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden