De inspiratieochtenden worden gehouden in Aalst en zijn bedoeld om je tips en inspiratie te geven.
De inspiratieochtenden worden gehouden in Aalst en zijn bedoeld om je tips en inspiratie te geven. (Foto: SLG)

Aalst wil meer doen aan biodiversiteit

Wil je meer vogels, wilde bijen, vlinders en amfibieën op en rond het perceel? Stichting Landschapsbeheer Gelderland houdt op zaterdagen 27 juni en 4 juli een gratis inspiratieochtend over biodiversiteit in Aalst.

Aalst - Deelnemers zien op twee prachtige locaties inspirerende voorbeelden hoe ze hun erf en tuin aantrekkelijker kunnen inrichten voor meer dieren. Woon je in de gemeente Zaltbommel en wil je graag iets extra’s doen voor dierlijke bewoners op uw grond? Dan ben je van harte welkom! De RIVM-regels worden in acht genomen.

Aanmelden kan via het aanmeldformulier op www.landschapsbeheergelderland.nl, kijk onder het kopje Activiteiten > Biodiversiteit.

Om verschillende redenen is de biodiversiteit sterk afgenomen, ook in Aalst. Recent onderzoek naar insecten heeft dat duidelijk laten zien. Eén van de oorzaken is het gebrek aan voedsel en nestgelegenheid. Het landelijk gebied is namelijk steeds eenvormiger geworden met weinig ruimte voor bloeiende beplanting. Gelukkig kun je zelf iets doen voor meer biodiversiteit op je eigen perceel.

Door vlinderstruik, vlier, braam en andere struiken met holle stengels gefaseerd te snoeien, kun je bijvoorbeeld bijdragen aan natuurlijke nestgelegenheid van wilde bijen. Wil je iets doen voor hommels? Een hoop stenen die je langere tijd laat liggen, is een prima plek voor een hommelnest. Ook allerlei kikkers vinden hier een geschikte schuilplek. Wist je dat een takkenhoop op een plekje achteraf van levensbelang kan zijn? Bijvoorbeeld voor jonge vogels die het nest hebben verlaten maar nog niet goed kunnen vliegen. Op de inspiratieochtenden krijg je meer tips en inspiratie om zelf aan de slag te gaan.

Praktische info
Op zaterdag 27 juni is de ochtend op een natuurrijk erf in de omgeving van Aalst. Op 4 juli bezoek je een particuliere tuin in Aalst.

De ochtenden starten om 09.30 uur en duren tot 12.30 uur. Aanvullende praktische informatie ontvang je na aanmelding.

Levend Landschap Aalst
De inspiratieochtenden zijn wensen van inwoners uit Aalst om wat meer te doen aan biodiversiteit. Ze zijn naar voren gebracht tijdens bewonersavonden van Levend Landschap Aalst. Levend Landschap Aalst en de inspiratieochtenden worden mede mogelijk gemaakt door de gemeente Zaltbommel en provincie Gelderland.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden